Om massageditten och fredagsdatten

Lovers!!

Gud vad jag älskar mitt massageyrke. Det får mig att le varje fredag och jag tror att jag vågar påstå mig ha förstått varför.

Jag gör konkret nytta varje behandling. Jobbet är handfast och kräver en behaglig närvaro där jag både analyserar kundens behov och sedan får den unika möjligheten att lösa kundens problem utifrån dessa behov. Om jag inte gör nytta, är det högst medvetet eftersom jag vet exakt vad jag behärskar och inte. Om en kund kommer in och vill ha djupgående behandling i en armbåge, kan jag hjälpa lite men personen behöver troligtvis stötvågsbehandling. Och då redogör jag för detta innan, för att undvika missförstånd och krossade förhoppningar.

Kan jag inte lösa någons problem, ger jag råd om andra kompetenser som kan behöva kopplas in.

Jag kan styra över mina arbetstider och fortsätter inte jobba när jag går från jobbet. Att gå från jobbet ger mig snarare vingar, som man säger, eftersom jag vet att jag gjort nytta.

Och det märks också efter varje behandling. Jag har få missnöjda kunder. (Får man säga så?) Det är sant! Jag är helt övertygad om att det beror på att mina kunder vet vad de får, och de kommer till mig för att de vill ha just det.

Vill de sedan prata, pratar vi. Vill de sova, somnar de.

Extra roligt är det att behandla vänner och bekanta. Som idag, när en kick-ass MTB-cyklist från grannklubben hade bokat tid. Det blev då prat om det ena och det andra på flera nivåer i viktighetsskalan medan jag successivt jobbade mig igenom problemområdena.

Träning, HVO och snabbtåg till Barcelona* avhandlades. Och så prat om dansens förlösande kraft, såklart.

De återkommande kunderna är också extra tillfredsställande att jobba med. Mitt mål är ju att varje kund jag får äran att behandla ska vilja komma tillbaka till mig och mina händer i framtiden.

omg vad säljigt detta börjar låta. Fattas bara en länk till Fysio3:s hemsida (och en uppmaning till alla nöjda kunder att sprida ordet om hur nöjda de är). Men just analysen av vad som gör att ett jobb får oss att flyga inombords, jämfört med vad som ger oss en klump i magen och skrynklad panna, tycker jag är intressant rent metaforiskt!

För de flesta av oss vet vilka situationer vi trivs i och inte, och lyckas vi rama in de gemensamma nämnarna för respektive situation är vi ett steg närmare FLOW.

Och alla älskar flow, eftersom man känner sig så levande.

OK slut på säljet, dags att fredagsfixa lokalen, låsa och larma och sen aw:a.

Kram och Katjabild på det! Älskar omtanken i vänner på besök ❤

Från Barcelona åker man båt till Mallis, vi får se när detta blir verklighet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s