Fröken Annas känsla för snö

Morrn vinternyllen, har ni sovit lika oroligt som jag eller gnuggar ni skönhetssömnen ur ögonen? Jag är iallafall uppe tidigt och har precis vinkat av min kombo-familj som ska till fjällen. En vecka, Kläppen. Blir lite ovant att vara hemma själv i stora huset, helt utan externt kaos. Tur jag har hönsen och städningen som sällskap till det interna kaos som kanske väller fram. Jo jo, jag ska syra grönsaker och brygga kombucha, cykelpyssla och dratta i säng i tid, också. Förutom att städa ut kaoset.

På tal om fjällen och skidor. Igår testade jag skidformen. Vi bor på gångavstånd till finfina Vilsta friluftsområde och i år har de kanonspår. Väl där såg jag en välbekant cykeljacka komma diagonalandes, hej Jocke! Lite prat och sen skidade vi för att inte bli kalla i eftermiddagens tilltagande minusgrader.

Jocke fällde några smickrande kommentarer om vasaloppsmärkena på mina skidor, varpå jag upplyste honom om årtalen på dem. Så stakade vi vidare, sträckte ut och lyssnade på fraset mot snön och idén till detta inlägg föddes.

Det finns så många lager i min kärlek till snö och vinter.

Skidor skär igenom alla dessa lager som en glädjens pil. Skidor är ju det naturliga sättet att ta sig fram på snö. Man glider, frivilligt. Skidorna nyttjar snöns egenskaper och jobbar med snön för åkaren.

Precis som racer-ryttaren i en snäv kurva, är skidåkaren elegant i sitt utsträckta läge. En diagonalande blomgubbe i lycra, hela kroppen medveten, stolthet i varje skidtag och mod i varje frånskjut!

Att personifiera snubben i Friluftsfrämjanets logga.

Lite så känner jag när jag lyckas sätta ett riktigt snyggt utsträckt läge på skidorna.

Ute yr nu snön. Den här dagen ska bli en bra dag. Först lite hemmafix, dona runt i skallen så rätt tankar landar och fel sopas bort, sedan ut i spåret och så fika hos Jocke och däremellan städa huset i etapper.

Kram på det.

Ut och leva snön och glidet.

Foton Jocke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s