Miljöpolicy

Hej på er!

Tänkte bara läcka att min cykelklubb har en miljöpolicy nu. Finns inte ens på nätet ännu, så färsk är den! Processad av styrelsen och framlagd till årsmötet, diskuterad och navelskådad. Och beslutad. Så himla bra!

Jag tog initiativ till den förra årsmötet, och eftersom alla var så på så började vi rodda runt med källsortering och ekologiskt på en gång. Vi hade vårt motionslopp Smerundan på våren och alla jobbade stenhårt för att ge deltagarna en fin upplevelse som även lämnade ett minimalt miljöavtryck. Vi fixade med sponsorer så att det blev ekogrönsaker från orten, vi körde vegobollar och ost på mackorna, ställde ut fina tunnor med tydlig sortering och så drämde vi till med en sjuherrans massa elbilar. Det fetaste var såklart sportbilen Tesla som var föråkare till cyklisterna. Den var så fet att våra vänner tävlade om att få framföra den (Micke och Conny drog här längsta strået, tack hörni). Allt detta ackompanjerat av sol och glada nyllen från Sméstan och så jag mitt i allt som fick äran att ge massage till deltagarna. På min bänk i ett tält på en gräsmatta i vackra Vilsta friluftsområde i Eskilstuna. Så värt!!

Med detta inlägg vill jag skjuta ut en rejäl klyscha i etern och det är att alla klubbar kan göra något för att bry sig om miljön. Så j-a maktlösa är vi faktiskt inte. Och det smartaste sättet att minska sopberget kommer alltid vara att fylla vatten direkt i flaskan utan att ta omvägen över en plastmugg.

Kram på det.

Slut på inlägget!

✌️✌️✌️

Niklas häller upp vatten till en törstig

Miche och hjältarna på Granerfeldts trädgård som sponsrade med tomater

Micke och Conny i Teslan från Garden of potential

…efter att Lotta provkört banan

En reaktion på ”Miljöpolicy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s