Fredag

Hej från tekoppen.

Vardagen har återvänt och jag ska cykla på söndag! Kära min bästa mek-Jocke ska skänka mig ett dubbdäck och visa en runda, jag har tvättat crossens ram och saker börjar falla lite på plats.

Imorgon är det lördag och ska jag städa huset. Hela huset. Vi har nya rutiner där varje vuxen tar hela städningen var tredje vecka, vilket ger större frihet att göra man vad man vill två av tre lördagar. Vissa av er har reagerat på att vi städar så ofta och att det styr min vardag. Ja, det gör det, men jag låter mig gärna styras av att ta hand om det gemensamma.

När man bor med dem man gillar skärper man sig. Det tråkiga blir lite roligare. På våra städdagar poar varje vuxen och barn med sitt och så fikar man tillsammans. Nån kanske åker och gör något med någon. Men sedan kommer de hem. Och sen gör man vad man vill på söndagen. Sen softar man järnet eller reser bort de två veckor man själv inte har städningen.

Det låter väldigt bra rent teoretiskt.

Förut bodde jag själv. Städade när jag fick feeling, kom och gick som jag ville och hade en annan typ av frihet.

Nu har jag istället människor runt mig som skapar den vardagstrygghet jag så länge försökt skapa på egen hand. När jag mitt i all min frihet satt och la på sten efter sten i mitt luftslott.

Tillsammans river vi istället luftslotten.

I ett sådant hus städar jag gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s