Mossa, massa, människa.

Sorry Naturskyddsföreningen, titeln på er årsbok för x år sen var för bra för att inte bli snodd

Nu jävlar ska jag matblogga.

Jag som lovade er att aldrig göra det, faller nu till föga eftersom jag inte ätit på några dagar. Och inspirationen kommer från något så anspråkslöst som lite hederlig mossa!

Mossan väntar tålmodigt nära marken. Den tar näring från luften och breder lugnt och stilla ut sig och sina kompisar över stora arealer, täcker stenar och stammar och grenar med sitt gröna fluff. Ett vitare fluff hänger nonchalant och majestätiskt från granen, den känns sladdrig och blöt mellan fingrarna. Bägge luktar intensivt av skog.

Vi har tillverkat mosschips. Ja ni läste rätt! Vår fantastiska guru har lärt oss hur man plockar mossor och lavar, rensar och blandar med strimlad grönkål, blandar tre sorters dressingar och kramar in dessa i lav-mossa-kål-blandningen.

Grön med spirulina. Gul med gurkmeja. Och röd med rödbeta.

Alla tre med samma krämiga, förföriska grund.

Och alla tre så groteskt färgrika.

Så vi bredde ut dem på ollar, japp detta pikanta namn är namnet på torkugnens plåtar. Och så in i ugnen på 40 grader och imorgon är de klara.

I bastun övervägde jag allvarligt att börja lägga ut en del levande föda-recept här på bloggen. Bloggen som aldrig skulle kasta recept i nyllet på folk. Men först nu har jag insett hur enkelt och roligt detta är. Så färgrik och smakrikt. Och kreativt, och vardagsnära.

Det är först nu jag har insett att raw food:are inte bara är glassiga brudar som skrattar. Eller övertända gå på:are med kritvita leenden. Det kan lika gärna vara vitskäggiga, ödmjuka, lågmälda 74-åringar. Som också skrattar. Och som också kladdar runt när de lagar mat!

Att hitta råvaran i skogen, rensa den varligt, ta del av den 74-åriga röstens mjuka instruktioner och få massera in rödbetsdressing i dessa lavar och mossor. För att sedan breda ut det på en plåt.

Det går inte att inte matblogga om en sådan sak.

Det går inte att inte.

Så får vi se vad bloggen bjuder på imorgon.

Här kommer några matblogg-bilder.

Sedan säger jag ett eftersvettande bastugodnatt. Ta hand om ert novembermörker, så ses vi snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s