Mellow!

Yo lovers!

Kort hej från mellowbloggaren.

Jag är i Närke på fastekur. Djupaste Närke, mellan Hallsberg och Askersund. Vi dricker färskpressad juice, saltvatten och sötvatten med citron. Och så sitter vi framför brasan, i likhet med husets hundar och katter. Hela poängen är att göra kroppen mer mottaglig för näring. Detta i sig syftar till att skärpa våra förmågor så att de bättre jobbar för oss.

Bra va?

En av våra lärare är en guru inom levande föda. Han heter Dan Uhrbom och ser precis ut som på bilderna i länken. Han portionerar ut sin kunskap i aptitretande smakbitar. Flera gånger per dag lockar han oss med den buffé vi ska laga för att bryta fastan sista dagen. På den finns såklart groddar och levande bröd, men även något så kittlande som havreost.

Och såklart mjölksyrade grönsaker. (Alltså kombucha på burk. På tal om kombucha kom jag till insikt om varför jag blir så sugen på min kombucha. Det beror på att jag har ungefär trippelt så mycket socker i som Dan har. He he.)

Idag berättade Dan om hur varmt han har det i sovrummet. Eller hur kallt. Det är nämligen ofta runt nollan. En gång minus fjorton. Han brukar då gå upp och lägga en filt över knäna och känna värmen sakta återkomma. Han duschar också kallt. Allt handlar om att inte vara rädd för kylan, menar han.

Idag när vi går en promenad blir jag blöt om fötterna. Jag vill instinktivt vända men tänker på det han sa om att inte vara rädd. Så jag blir blötare och kallare men behåller sinnesnärvaron och går hela promenaden.

Väl inne, lägger jag strumporna på tork. Det gick ju bra.

Dagern är mulen och ljuvlig. Jag har lärt mig uppskatta mulet och de nya färger och sinnesstämningar som. Det släpper fram. Mulet sätter ingen press. Mulet är prestationslöst. Mulet låter oss vara riktigt mellow, om vi vill. Så att vi sedan kan vara glada.

Vi går upp varje morgon och dricker saltvatten. Två liter. Salt som Östersjön ungefär, så att det bildas omvänd osmos som sätter tryck på systemet. Sedan går vi in på de färskpressade juicerna med fasted ryck. Hittills har det varit juicer på morot, äpple, ingefära och citron.

Dan har en juicepress som kostar 15000. Det är lätt att haja till vid summan, men lika lätt är det väl att haja till vid summan som cyklister lägger på cyklar. Ger saken tillräckligt mycket tillbaka i form av vardagsglädje och livskraft, ja då lägger man gärna 15000. För en cykel är det dessutom i underkant, om man nu ska vara sån.

Förutom Dans aptitretare har jag just nu svårt att ta in någonting av värde. Eller, snarare så orkar jag inte sända ut något. Sedan jag kom hit igår kväll har jag knappt sagt ett enda ord. Det finns inget att säga. Jag har nöjt mig med att lyssna. Och känt hur avslappnande det är.

Så är läget just nu. Jag och en kvinna sover i en liten röd stuga, resten sover i stora huset. Dagarna kommer nog att fyllas med mycket tid för reflektion och böcker samt sömn.

Löprutinen? Yes, skorna är med så när gifterna börjat lämna kroppen på allvar och benen börjar skrika efter motion, då bär det av.

Till dess, ut och lapa novembermörker, snart blir det ljusare.

Försiktig kram från er

fastande,

slöande,

bloggande

Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s