En tanke. DEN tanken.

God kväll!

Idag tog jag äntligen tag i min halvtidsledighet och drog en solig höstrunda. Hade fått lite gjort på förmiddagen och lite att fundera på som kunde formas från sadeln. Det var jag värd!! Ut mot Hugelsta via QOM:et vid golfklubben, upp mot banvallen, upp den och stå i solen och softa. Så vidare under tunnlar och små stigar och sandvägar och rullgrus.

Under brötet på crossbanan tänkte jag på månaden mars. Jag ställde mig i en solig glänta. Mars, april. Vårvinter, solens strålar som börjar titta fram, blötsnö och snöslask och vårsol. Vägar som både är frusna och halkiga, eller blöta och suger däcken till sig. Psykande långpass, tvätta allt efteråt. En månad då vissa tryggt sitter kvar på crossen, och andra tar fram racern och kanske halkar i en kurva. Vissa som är för otränade för att komma på träningen, och vissa som är otränade och därför kommer på träningen. Mars. Månaden som följer på den sista februari då min anställning slutar. Vad ska jag göra då?

Jag tänkte på de uppdateringar om Mallorca som börjat dyka upp på sociala medier. Sol och kortärmat. Färgen på himlen. Leenden och förväntan hos dem som skriver och delar. Cykelön dit jag aldrig följt med för att jag av klimatskäl vägrar flyga på cykelresa.

Då slår det mig. Jag tar upp mobilen och trycker in Palma på Google maps. Nej förresten, Barcelona. Hugelsta-Barcelona. 2 854 km. 6 dagar och 8 timmar om man cyklar dag och natt. Ungefär som ett Sverige. Och därifrån båt till Palma.

Äventyrshjärtat tar ett skutt.

Är det 2019 jag ska ta mig tiden att cykla till Mallorca?

Montera framväskor på crossen, en liten bakväska, ta med det nödvändigaste, extra däck och snyggaste kitten, blogga, sova på fina hotell och skabbiga, äta falafel i Tyskland och tugga baguette med olivolja genom Frankrike. Smyga mig ner till varmare breddgrader alltmedan vårsolen blir starkare. Dricka kaffe. Laga punka vid Schweiziska gränsen. Prata franska. Nå Spanien, trycka till Barcelona och sedan –

ön.

Backarna.

Hyra racer, skor. Låta crossen vila. Trampa backe. Stanna ett tag. Köra den där galna serpentinen alla pratar om, komma ihåg att ha väst med sig för nedfarten. Kanske cykla tillbaka, eller ta tåget, eller cykla någon annanstans. Doppa i havet varje dag. Åka till franska atlantkusten och surfa. Balla inte ur nu. Ta till massörhänderna om det blir för tunt i plånboken.

Mallorca.

På crossen.

Är det 2019 det ska ske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s