Robin!

Hej bloggen och alla fina läsare!

Idag ska vi prata om min kollega Robin, och om elbilar. Och mer specifikt om ett väldigt användbart cykelställ.

Robin är min nya kollega som kör elbil och driver ett bloggprojekt på temat. Bloggen heter Ett år på el, och på den samt på instagram-taggen #ettårpåel lägger Robin upp erfarenheter från hur det är att vara elbilist. Renault lånar ut en Zoe, och Robin drar runt till vardag och fest med denna bil och sprider kunskap och glädje till alla som är intresserade av hur det funkar med elbil.

En dag samåkte vi från ett seminarium, och kom in på cykelsportens bilberoende. Jo. Robin är inte bara elbilist och solstråle utan även cx-ägare! Och han har besökt Gotland med cyklar – som de fraktade på elbilen.

Det är här det börjar bli intressant. För bilberoendet är den vackra cykelsportens fula baksida. Så fort man ska iväg på minsta lilla rolighet, som lopp eller läger, ja då tvingas man ta fram plåtlådan och mecka på cyklarna och bidra till klimatförstöring och dålig luftkvalitet. För sig själv och för alla kompisars gulliga bäbisar som ska ta över den här världen efter oss. Ytterst få av dem jag samåker med kör förnybart, och ännu färre kör elbil. Själv har jag aldrig ägt en bil, och vill aldrig göra det heller.

Jag vill hyra och dela.

Men elbilar har ju ingen dragkrok.

Och det är här det börjar bli riktigt intressant. För Robin visade mig sitt cykelställ som de använde till Gotland, och det monteras med remmar och fästen som inte kräver dragkrok!

Så nu ska jag och Robin tillsammans åka elbil till CX-pokalen på Täby Galopp på lördag! Och när vi kommer dit ska jag stissa runt och vara nervös över starten, och sedan köra den, medan Robin vant och lugnt ska rodda provkörning och provmontering av cykelstället. För alla hugade! Och Oskar Ekman som är speaker och tävlingsledare kommer att påa detta i micken medan vi också pratar om annat miljövänligt som en arrangör och en cykelklubb kan göra!

Robin är verkligen bäst, som man brukar säga när man träffar på någon som också vill samma sak som en själv inom en viss fråga. Han har ju dessutom som sagt då en cross. Och han bor i Stockholm, så jag hämtar upp honom på vägen. Och tro mig, jag har gjort allt för att få honom att testa tävling på lördag! Till och med erbjudit honom att lösa medlemskap i Team Smestan! Men jag är minst lika glad över att han lånar ut sin lilla bil och utgör hejaklack och nummerlappspånålare. När han inte pratar elbil och cykelställ såklart.

Du som läser kanske är där och är nyfiken? Eller vet något smart sätt att undvika klimatförstöring inom cykelsporten? Du är kanske bilförsäljare och sponsor med en vilja att spräcka fossil-sponset inom sporten?

Kom då för allt i världen fram och prata med oss!

Slut på inlägget. Ikväll ska det crossas grusväg.

Ta hand om cykelglädjen så ses vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s