Måste-cyklingens suddiga ansikte

Howdy.

Idag var det segt, kallt och blåsigt att morgoncykla. Jag vaknade med hushållet vid 0600 och drog mig ett tag under kudden. Jag hade sett fram emot morgonrundan och kom iväg vid strax efter 07.

Det var en tung runda, och jag hade förberett mig på att skalla den: en chia-gel, snyggaste kittet och backspurter när tillfälle gavs. Det var ohyggligt blåsigt, vilket fick mig att faktiskt korta av turen något. Kanske var det ett svepskäl för att blidka benen, men jag kan bara inte cykla med kalla händer. Det gör att hela kroppen känns kall och vägrar jobba. Vilket väl i grunden är sunt.

Strax efter drygt halva rundan, när jag svänger av på väg 214, finns en ny liten trevlig backe jag har upptäckt sedan ett par månader. Den är brant och går i två etapper. Rossviksbacken heter den, kanske den som gav namn åt storgodset mitt emot, eller tvärtom vad vet jag. Den här backen fick iallafall bli min spurtbacke, och jag körde stora klingan hela vägen för att på toppen ta höger och låta kroppen flåsa av sig. Jag har lärt mig det, att benen kan vara sega på det där lata sättet, och då kan en backspurt vara det som får dem att skärpa till sig.

Sådana var de idag. Den gångna förkylningen kade väl också gjort sitt till, men det viktigaste var att jag hade kämpaglöd nog att vilja bli andfådd, så oavsett hastighet var detta mitt mål med rundan.

Så när jag skulle ta höger i rondellen vid väg 230 fortsatte jag rakt fram av bara farten, för att benen skärpt sig och kroppen ville knega på.

Så kan det vara.

Det blev ett par extra km, och ett halvhjärtat försök att sno Idas QOM vid Lagersberg. Hem, ladda upp turen, ta ett suddigt måste-foto och fnissa för sig själv åt måste-cyklingens kraft.

Måste-cyklingen, som finns där när benen släpats runt och hjärnan lagom överkokt gått ner i slow mode.

Duscha, kaffe, havregröt och havremjölk och ett pallat päron från grannen.

Måste-päron.

Ikväll ska vi tugga i oss Karins pappas inlagda päron. Det är vårt höstiga päron-måste.

Slut på inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s