Massagekunderna

Massagekunderna kommer in genom dörren med något sökande i blicken. De är spända i nedre delen av ländryggen och säger att de kanske även har ont i axeln och överlåter sedan sin kropp i mina händer.

Massagekunderna kommer tillbaka veckan efter och säger att jag har misshandlat dem. De har haft ont i tre dagar innan spänningarna har släppt. Så lägger de sig på britsen igen, ler och vill ha samma behandling.

Massagekunderna somnar 27 minuter in i behandlingen. Andhämtningen blir tung och regelbunden, mina handlovar jobbar i ett flöde där varje rörelse har en funktion för sig själv och tillsammans med resten av handen. Jag jobbar skuldror, nacke och tinningar, vill inte störa sömnen som är det finaste man kan ge en annan människa.

Massagekunderna jobbar som lärare på högstadiet och kommer på återbesök och säger att jag har byggt om dem. De vill att jag ska fortsätta bygga om dem där de lagt sig på bänken. De berättar att ungdomarna i högstadiet känner en större oro för klimatförändringar och miljöförstöring än vad deras föräldrar trodde. De frågar om armens muskler och sätets muskler och om muskelfästen och triggerpunkter.

Massagekunderna frågar artigt om jag ska gå på kräftskiva i år. Jag säger nej, jag håller mig till växtriket, brukar ta med kronärtskocka på kräftskivor, är vegan ju, och då säger massagekunderna att deras son också är vegan och att det finns massor av god mat som de brukar laga som är vegansk.

Massagekunderna frågar var jag har gått min utbildning medan jag masserar deras skuldror och trycker ut små, små knutor innanför skulderbladet. De frågar om deras dotter får följa med nästa gång och bese behandlingen, vilket hon givetvis får. De hälsar mig en trevlig helg och välsignar mig innan de går ut genom porten.

Massagekunderna söker för ont i huvudet, och tittar upp på mig i slutet av behandlingen och frågar hur jag kan hitta spända punkter som de inte ens har tänkt på. De sätter på sig kjol och tröja och säger att det redan känns mjukare och de ger mig en kram och viskar tack med blanka ögon innan de försvinner i blåsten.

De påpekar att jag har filmmusik på min spellista och vi pratar om Gudfadern.

Och om Jurassic Park, Titanic, Pianot och alla andra klinkande pianoljuvligheter som stillsamt figurerar i bakgrunden.

Massagekunderna. Vilken fin fredagsskara människor. Vilket fantastiskt förtroende de är, var och varje och varendaste en av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s