RR #19: Skattmansö Linje, SMACK-serien

Hua.

DNF-premiär.

Det här blir inte en särskilt rolig eller utvecklande RR att skriva. Faktum är att det nästan inte finns någonting att lära av den. Alls! Faktiskt!

Däremot finns det såklart ljusglimtar på den mörka DNF-himlen. Ida Larsson, Smestans urstarka tillskott på damsidan, gjorde tävlingspremiär!

Ida äger. Hon har gjort Iron Man i Kalmar, kvalat in och kört VM på Hawaii och sedan toppat med en Iron Man i Sydafrika. Däremellan trampar hon runt i Eskilstuna och snor mina QOM. Gillas!!

Nu stod vi alltså på startlinjen i Skattmansö linje, en del av den trevliga SMACK-serien, lite norr om Enköping. Fyra varv på den 12 km långa slingan skulle avverkas, och vi hade fyra CK Uni-damer i blått att fajtas med. Resten av klungan, totalt kanske 40 cyklister, bestod av en lämplig herrklass. Vi skulle alltså köra tillsammans, män och kvinnor lika lång sträcka. I storklunga. På nästan helt bilfria vägar. Älskade det redan där.

Det var också den enda gången jag älskade något under loppet. Det var rent ut sagt ett skitjobbigt helvete. Första varvet inleddes med sedvanligt race-adrenalin, där vi trampade på och försökte hålla koll på varandra och på CK Uni. Jag hakade på hjul och tog mig framåt när tillfälle gavs på den smala vägen, höll hårt i styret när det krävdes och såg till att ha Ida i ögonvrån.

Första och andra varvet var ändå ganska givande. Det var inte ofta man fick köra storklunga, blandat herr och dam, så jag försökte ta tillfällena i akt att haka på och se hur folk körde. Plötsligt fick jag ett vänskapligt Hej Anna!! och tittade upp. Det var Daniel från Uppsala CK, som hade gästat vår klubbträning i våras! Daniel, med sitt glada nylle och spurtstil från andra världar. Hej igen!

En bit in på andra varvet kom dippen. Den dippen. Hatar den, borde väl omfamna den, men när jag märker att benen är trötta på fel sätt, och jag kommer efter efter efter, då finns det bara en känsla. Fan. Som sätter sig i psyket. Och det finns bara en räddning.

Lagkamrater.

Och där kom Ida, farandes med det helt avgörande Bra Anna som jag besvarar med ett Nu drar vi ikapp klungan och så gjorde vi det. Vet inte om gelen jag drog gjorde någon nytta, men Ida hade iallafall blivit orolig när hon såg mig ta den. Hon förfärades över att jag istället för att trampa, tog en matrast.

Jag förstår henne!

Vi krigade vidare. Nedförslöpan, kurvan över bron, högergiren och så över mot målrakan. Trampa trampa. Benen, benen. Benen! Morgonens finrunda över Sundbyholm hade satt sig i benen, på fel sätt. Jag hade tänkt att det skulle vara en fin uppvärmning, men det hade blivit en ofin nedslitning.

Luckan på första halvan av tredje varvet var snart ett faktum. Och jag insåg att ben och psyke var kvar på kontoret. Och hjärta. Jag var ett skal. Det fanns ingenting kvar att ta av. Jag såg avståndet till klungan öka, jag försökte mosa ikapp, jag såg Ida i mitten bra Ida håll i, och så fattade jag mitt beslut.

Jag skulle DNF:a.

Så jag lät klungan gå, och vid varje kurva där det stod funkisar som ropade sina heja heja till mig, så drog jag upp farten med benen, och sedan körde jag klart mitt tredje varv.

Hej då fjärde varvet.

Jag klev av, för första gången på tävling förutom GP:t i Tidaholm då vi varvades.

Där stod Ida och hade också klivit av. Fast hon hade hållit i längre. Jag bytte om lite, gick tillbaka till målområdet och tog ett race-foto med mig och Ida. Dottern till en funkis fotade. Vi var glada i nyllena, snackade lite om loppet och surrade sedan med de andra över en kaffe med dopp vid målet.

En bra kväll ändå!

Ida är medlem i både EIK och Smestan, två finfina klubbar i Eskilstuna, och ser ut att trivas med att ha bockat av tävlingspremiären i Smestan-kittet. Det är vi såklart jätteglada för!

Och stort grattis till CK Uni-damerna som dominerade dampallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s