Massagehänderna

Yo!

Börjar vakna här.

Har ju notoriskt gått upp 0520 den här veckan för att cykla, och även när jag inte cyklat så har jag vaknat då. Men i morse stod klockan på 0720. Det skulle vankas morgonlöpning med Karin, och jag sov faktiskt till dess.

Den tunga morgonlöpningen. De ovilliga benen! Jag gör den sällan själv, om jag verkligen inte måste. Jag vill ha sällskap, som håller tempot, takten och snacket uppe så att benen trummar på. Och det gör Karin. 7 km asfalt tuggade vi i oss, runt den gryende Eskilstunaån, sedan var det frulle och dusch och planering av helgen.

Det blir en stughelg med nästan hela hushållet. Upp till Hälsingland 24 mil norrut ska vi. Upp till mygg och blåbär, hallon och bad. En internet- och plattfri helg, om man så vill. Rudde, Karins man, trampade iväg på sitt hemmabygge till fincross redan 04.00 i morse. Vi andra tar bilpoolsbilen vid 17, då jag stänger massagestudion för helgen. Så får vi se om det hamnar en cykel bakpå hem, eller kanske en till upp, beroende på tonårssonens nycker. Rudde säger sig gärna cykla hem igen på söndag natt om det skulle krävas.

Älskar denna dedikerade transportcykling, mer mer mer

Och fredagar… mina massagedagar! Då jag säger välkommen välkommen, stig in, vad har du tänkt dig idag, är det någon speciell stans på ryggen du känner av och är det ok med nacken så här?

Jag klickar försiktig i min spellista, som alltid börjar med Forest Gump. Vi värmer upp ryggen med mjuka dragningar, ländryggen och skuldrorna, och vid Pearl Harbour ökar jag trycket något med start på ländryggen. Jag jobbar mig uppåt längs ryggraden under Donnie Darko, ar mig an skuldrorna vid The Incredible Hulk och letar triggerpunkter vid Schindler’s List. När Intouchables klinkar igång är jag vid yttre delen av övre ryggen, och smyger mig på en triggerpunkt som nästan alla uppskattar. Vid Chocolat vandrar jag över skuldran över till den andra, och letar mig in bakom skuldran för att hitta glömda spänningar. Amélie Theme klinkar sina meditativa toner när jag letar mig fram över den andra skuldran.

The Piano avbryter det stilla klinket med sin påtagliga tempoökning och jag är oftast tillbaka mellan skuldrorna redo att jobba djupare när detta sker. Jag använder båda händerna växelvis ner på ovansidan av skulderbladen mot nackmusklerna.

Listan peakar vid Jurassic Park Theme. Pianisten har översatt originalets stråkar till en dansande, drömmande melodi som letar sig in i mina händer då jag är mitt i nackpartiet.

Listans kanske mest kända låt plinkar sedan igång: My Heart Will Go On, när jag undersöker triggerpunkter i nackpartiet och dröjer mig kvar om jag hittar några.

Twilight och den lite mer intensiva Married Life från Up drar förbi mellan mina triggerpunkter och avslutas när jag försiktigt släpper fingrarna från den sista punkten. Bundle of Joy från Inside Out klinkar ut i handflatorna när jag återkommer till de delar av skuldrorna som fortfarande behöver syresättas. Sista tonen ljuder när The Wizard of Oz stilla letar sig ut genom tummarna då jag åter är på triggerpunkten utanför skuldran.

Armbågarna drar jag sakta längs ryggraden med stopp på spända områden medan Pride and Prejudice klinkar stilla.

När Gudfadern drar igång sitt karaktäristiska klink vet jag att det är dags för avslutning. Några svep på ryggen, upp mot nacken och tre långa drag som avslutas på rätt ställe i nackens övre topp. Lite stilla massage på tinningarna medan pianot klingar ut och jag är klar.

Kunden vaknar upp, lite dåsig. Har den somnat blir jag glad, är den pigg är jag glad, är den nöjd och återkommer blir jag glad.

Händerna har gjort sitt jobb, idag igen.

Random bild från random kurvig väg på bohuskusten love love love it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s