Recension av Picky Bars

Detta inlägg skrivs i samarbete med Picky Bars

Äntligen har jag levt tillräckligt länge på Picky Bars för att kunna skriva den här recensionen!

Yey. Det var nämligen så att tous les notre directeur sportif Fredric tyckte att jag skulle testa dem och sedan blogga om upplevelsen.

Jag skulle självklart kunna blogga om vilket märke som helst, men eftersom det här är en blogg som bryr sig så gör jag inte det.

Ni som läser vet att jag lever en stor del på sesamkakor när jag cyklar. Och på hemgjorda bars. Men ibland hinner jag inte göra dem, och sesamkakedieten kan ibland bli enahanda, så jag ville testa Picky Bars. De tillverkar sina bars av till stor del ekologiska ingredienser, från växtriket (samt honung) och verkar bry sig på samma sätt som jag.

Dessutom namnet. Gillas.

Sagt och gjort! Picky Bars skickade ett 12-pack med två av varje smak och jag tuggade mig trampandes igenom utbudet.

Det finns några saker som gör en bar till en bra bar. De ska ligga skönt och snyggt i ryggfickan t ex, gärna vara lite platta och diskreta. Inte sticka upp. Detta uppfyller Picky bars.

Vidare ska de vara lätta att hantera under gång. Jag öppnar alltid med vänster hand medan höger håller i styret. Då vill jag kunna sprätta upp förpackningen med tummen och pekfingret och peta upp godbiten till munnen, eller bryta bitar med resten av handen. Detta kan jag med Picky Bars. De är lätta att bryta av utan att bli smuliga. Man får dock lära sig vilken sida man ska sprätta från, men när man lärt sig sitter det.

De ska vara mjuka att tugga på (sesamkakor är undantagna detta kriterium utan ska vara knapriga, av flera skäl). Picky Bars är mjuka utan att kännas blöta.

När de väl når magen ska de göra nytta. Och det gör Picky bars med alla kryddor, dadlar, nötter och frön.

Sedan finns en annan aspekt.

Ibland blir jag sittandes hemma framför bloggen och har plötsligt tre paket tomma sesamkakor bredvid mig. Wtf! Vad hände där. Jo, det som händer med kroppen när man ger den socker är att den skriker efter mer. Ta en sesamkaka, du kommer att vilja ha en till. Och en till. Och en till. Osv.

Med Picky Bars går inte det. Jag har provat! Kroppen förstår helt enkelt genom smaken på barsen att det är näring, inte en efterrätt man äter. Jag kan till och med ta en halv bar och vara nöjd. För de har nästan inget sådant socker tillsatt. Bara i minimal mängd i vissa av sorterna (och inget gluten heller för den delen). De kör med agave och dadlar. Och de har lyckats genom kryddning och blandning att ge varje sort en eftersmak av just det.

Snyggt förpackad näring som ger dig energi utan att ge dig några begär.

Utöver cykling då förstås.

Vilken smak som är min favorit? Hm, tror det är solros faktiskt. Need for seed. För att den är mild. Eller Maroccan, för att den har ingefära och gurkmeja vilket känns extra nyttigt. Eller Ah fudge nuts med sin krämiga nötsmak. Eller Smooth caffeinator för just koffeinet.

Ni hör! Det finns smaker för många tillfällen.

Sammantaget är detta en bar jag lätt kan cykla länge på.

Tummen upp för Picky Bars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s