Tre motstrategier för ovilliga backben

Men tjena fredagskväll, god glass från rätt person på omslaget, något kort om backe igen här. Det var ju dags att köra intervaller i Hugelsta, idag igen. Efter dem vankades nämligen glass i fint sällskap, och eventuellt ett dopp.

Backar alltså. Att köra dem i denna värme! Och denna mängd. Man kan lätt förledas att tro att all backträning är samma lika. Kötta upp och jaga segment liksom. Men nej, så är det inte.

Dagens utmaning var att hitta svagheter i backen och stärka psyket genom att övervinna dessa. Trycka på ordentligt för att göra dem till styrkor.

Att hitta dem har steg 1. Jag går alltid in starkt, full av tillförsikt. Det här kommer gå bra yeah. I första kurvan/stigningen tappar jag. Sedan kommer en liten återhämtning i ett plattare parti och sedan ännu en minimal procentuell ökning i stigning. Här blir det alltid lite tuffare. Och sedan kommer sista stycket upp mot krönet. Som följs av ett litet nedförslut som får en att må bra.

Steg 2 var motstrategierna. De ser rätt lika ut egentligen. Men första hindrets motstrategi är att hushålla och samtidigt hålla igång benen. Uppmuntra dem, som en ärlig förälder.

Andra hindret motstrategi kan vara att göra ett stående igångdrag för att variera ställningen. Det är dock riskfyllt att ställa sig upp mitt i backen, för det kan få benen att tro att allt är klart. Men med rätt hushållning är det en bra strategi att få upp lite fart inför kröntagningen…

…som utgör hinder 3. Och detta är den motstrategi jag faktiskt har övat mest effektivt på hittills. Jag har nämligen sakta men säkert vridit om hjärnan till att gilla krön. Det finns numera en längtan efter kröntagningshindret. Det innebär att jag lyckas uppbringa krafter för att jag vill trycka mig över och ha kraft till påföljande nedförslöpa.

✌️✌️✌️

Sorry självgod.

Att jobba med krönhindret är belönande på så vis att det ger en god eftersmak. Man minns sig själv som stark och viljestark. Som vill upp.

Den viljan behöver ju alltid finnas där som en grund för backtekniken.

Sedan underlättar det att köra tre till än man trodde man pallade. För att coachen sa det I ett mess. Vilket jag gjorde efter de 11 första, när jag trodde jag var klar för dagen.

Så trots värme och en begynnande ovilja och känsla av att tiden stannade på ett negativt sätt, så blev det Anna-hugelstabacken 1-0 idag.

🙋🙋🙋

Sorry stolt. Slut på inlägget. Glöm inte att dricka ordentligt! Det vi försöker lära nya minikatten här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s