Solo backträning i 30 grader, tack Nyköping!

Hej på er!

Sitter på bussen hem från min dagsutflykt till Nyköping. Amiran ligger och vilar i bagageutrymmet. Jag åkte på tips från Magnus som kan trakternas höjdmeter och gärna delade med sig. Jag har ju ett backigt NM om tre veckor, vilket kullkastat mina sedvanliga sommarplaner. Men eftersom det kommer bli outhärdligt grymt att köra NM-linjet i blågult så får man skärpa sig och försöka förena sommar med höjdmeter.

Därav Nyköping.

Det har nämligen backar och hav.

Och eftersom Sörmlandstrafiken är ett modernt företag som inte bara kör fossilfritt, utan även tar cyklar på landsbygden, så kan man glatt packa in racern och dra.

För jag behöver en extra morot för just träning just nu. Kalendern står på juli, det betyder bad och touring varvat med kylda rusdrycker, enligt gängse mönster. I de lägena behövs en utflykt till just nya backar.

Annars kan man ju hänga i Svalboviken och Hugelstabacken.

Från Nyköping körde jag alltså väster ut mot Jönåker och Fada i jakten på backar. Andra ställen jag ville pricka in var Kvarsebo och Skenäs. Jag svängde av mot Fada, svamlade runt lite norr om Kvarsebo nära Jönåker. Strategin var att trycka bort syran i motluten och gärna ta extra branta backar en extra gång. På så vis fick min solotur ett syfte och blev uthärdlig. Lite tungt i början såklart och svettigt, men helt ok och bra med backar.

Plötsligt var jag på ett B&B några kilometer från färjeläget i Skenäs. Jag tiggde till mig lite gammalt kaffe och isvatten från receptionisten och körde mot Skenäs.

Och denna backe var något av ett guldkorn. Svänga av mot färjeläget och trycka utför. Frihjula förbi bilarna i färjekön, vända tillbaka och trycka sig upp jävligt snyggt förbi kön. Tre gånger, utmana backens olika delar och så ner till kafét för fika #2. Kaffe, vatten och delicato från en förvånansvärt trumpen gubbe i kafét. Men skit i honom, sitt ner och kolla på Bråviken istället.

Pappa växte upp därborta i Krokek

Prata lite med några cykelturister från Schweiz. Ta chansen att skrävla om NM och landslaget, och bli utskrattad för att jag kallade Skenäsbacken för backe.

Skratta tillbaka, säga att jag kört den några gånger ju, sen hej då, och upp igen.

Vidare mot Nävekvarn. Strandhugg och motlut i Kvarsebo, kunde hav vara såhär vackert?

Trycka uppför, böljande vägar mot Nävekvarn, och så nästan väggen! Ha ha, nu ville kroppen ha fika igen!

Det fick bli på båtklubben. Men först trampa ut på bryggan, längst ut där man ser klippor, av med lycran och så

SALTSTÄNKT BAD ÄNTLIGEN

Upp och äta skitdyrt fika på båtklubben. Inte för länge, upp och trampa!

Käka styrlinda de sista 23 km till Nyköping.

In med cykeln i bagageutrymmet, upp på bussen och här sitter jag nu så jäkla nöjd! 107 km, drygt 1000 hm och bad i Östersjövik.

Så kan backträning te sig, en jävligt varm dag i juli.

Led cykeln här Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s