Distansfascinationen.

Alltså jag älskar när små saker spelar stor roll.

Idag t ex så provkörde jag BÅDA mina lättviktshjul SAMTIDIGT på scotten. Det är smått sensationellt, mtp att det varit några steg fram till denna tvåhjulsupplevelse.

Hjulen har legat och glänst i all sin ensamhet i flera år pga punka. De är ju dock så sjukt snygga i sin kolsvart- och klarröda design att det gjort ont i hjärtat länge. Jag har gjort mitt bästa för att spruta in punkaspray i tuberna, men det har alltid skitit sig. Jag försökte sälja dem, men när ingen ville köpa bestämde jag mig för att iaf få dem lagade. Så jag köpte däck och lämnade in dem på Cykelcenter och ut kom de.

Och på kom de, tills jag hörde smattret och klappret från kassetten. Jag hade fixat en 10-delad kassett, som skulle ersätta den 9-delade, men det smattrade på ett otrevligt sätt från växlarna. Helvete! Otroligt psykande, och jag trodde inte riktigt på mek-Jocke som påstod att det fanns en lösning på problemet:

en distansbricka på kanske 1 mm. Max. Den skulle sitta längst in på kassetten, närmast navet.

Jag hade fått med en sådan distans med kassetten, men Jocke skickade också med mig en, och när jag igår testade sätta dit den så flöt allt fram ljudlöst.

Den där lilla brickan! Denna lilla oansenliga bit metallskrot, som mest liknade ett av mina favoritörhängen. Hur kunde den lösa mitt rasslande växelljud?

Det finns fler sådana här exempel på hur små millimetrar kan göra hela skillnaden. Vad sägs t ex om den mm som jag justerade klossen för att få knäet att sluta göra lite mini-ont? Eller de säkert 15 mm som jag flyttade fram sadeln för att senare kunna höja den ungefär lika mycket? Eller de två mm som gör att ett 23 mm-däck ser så mycket mindre och styvare ut än ett 25 mm.

Älskar all dessa små finjusteringsmöjligheter.

Nåväl.

Hjulen rullade bra idag när vi upptäckte Mälarstranden norr om stan, även om de som vet något nyligen påstod att däcken inte alls rullar särskilt bra. Nehe! Jag försökte känna in detta, men gav upp och fokuserade på mina igångdrag. Och på att vara ett med min maskin.

Jag kände mig så jäkla fruktansvärt tjusig i mina hjul!

Det är dock oklart om de får köra SM.

Detta beror på att jag imorgon har tänkt frakta med mig en ny racerkompis hem från storstan. Vill det sig riktigt väl så kommer jag hem även med en ny cx. Försäkringspengarna ska äntligen få jobba lite. Och den förmodat nya racern har 11-delat och det får inte plats på finhjulen.

Så är det.

Så imorgon blir det storstan, och vill sig allting riktigt väl så tar jag ett varv runt Mälaren för lite andra viktiga ärenden.

Godnatt!

Idolbild på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s