Maybe she’s pieces of me you’ve never seen.

Ibland är det roligt att stiga in och ut ur olika identiteter. Låta folk bygga sig en uppfattning om mig baserat på utvalda fakta, mer eller mindre normbrytande. När jag ger massage till exempel, så kan jag ibland framstå som en stadgad Eskilstunabo som jobbar heltid som massör, med villa och renoveringskaos i Fröslunda. Och barn, om jag väljer att berätta något om dem. Allt det är ju nämligen sant, eller blir sant för folk som bara hör ”flyttat till villa i Eskilstuna”. För flyttar till villa gör man när man träffat den där beryktade Nån.

Eller så kan jag säga att jag bor i kollektiv, har höns på gården och mekar cyklar åt och med mina kombos och deras barn. Det är också sant, alla i familjen har varsin vardagscykel och varje myndig person har minst en sportcykel, varav en är ett hemmabygge. Och jag brukar plocka poäng hos Karin genom att laga hennes punk or. Och kollektiv är när mer än två vuxna bor tillsammans och delar kostnader och vardagsgöromål och annat lämpligt tillsammans.

Sedan kan jag också välja att säga att jag går en kurs för att bli solcellsinstallatör, och berätta om det senaste taket jag monterar på, vilket är Energimyndigheten där vi från folkhögskolan har ett examensprojekt. Där har jag varit en dag, men det behöver jag ju inte speca.

Eller så kan jag säga att jag jobbar med att förverkliga miljöpolitiken i kommunen.

(då får jag ibland vissa reaktioner som går ut på hur j-a tråkigt det jobbet verkar. När jag däremot säger att jag jobbar med elbilar och ökad cykling, då spetsas öronen)

Eller så kan jag välja att inte säga något alls om någonting. Helt beroende på vilken hamn jag vill stiga in i för tillfället.

Det är faktiskt ganska roande.

I morse steg jag och två klubbkamrater in i vår Smestan-hamn. Det skulle plåtas för en artikel om SM. Vi spökade ut oss i våra nya klubbkläder inkl. diverse tempohjälmar och brillor och frihjulade ner till lokalblaskans kontor. Fotografen plåtade lite och ställde några nyfikna frågor som den andra reportern också hade gjort fast mer ingående.

Det är roligt att berätta om SM. Det är helt sinnessjukt att vi ska köra det, men kul!

Sedan fick jag asbråttom att frihjula hem och stiga ur cyklist-hamnen och in i massör-hamnen. Och nu ska jag strax stiga ur den och kliva in i office-hamnen för att riva av veckan på kommunen med en raw food-knytis. Så jävla värt!!

För övrigt finns det få saker i mitt liv som stressar av och kickar in mina må bra-feelings så som att utöva mitt massageyrke. Eller för den delen lyckas formulera någon träffande mening till ett beslutsunderlag på kommunen. Men massageyrket är speciellt, det är att ge till andra från mitt hjärta genom händerna.

Och kan jag hjälpa någon, så tar mitt hjärta ett extraskutt.

Glad fredag på er, ut och kriga i sidvinden så ses vi snart igen.

Lucas tog kortet på avfarten till Hållsta från väg 53

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s