Dagens pass med Smestan

Tobias tog det här fina kortet på oss där vi står och klurar på olika spörsmål

Idag var det träningsdags med Team Smestan. PT-Johannes hade bestämt vad vi skulle göra men skulle på nåt årsmöte, så jag fick förmånen att valla runt oss.

Det är ett förtroende att få ansvaret för ett pass! Min ledarhjärna vill ju att alla ska ha det bra, och jag kan bara koppla av när jag vet att jag har valt rätt väg och cyklar snyggt genom stan och jag hoppas att alla ska tycka att det är kul och svettigt det vi gör.

Så att man vill komma med nästa gång också!

Vi drog iväg mot Ica Ekängens parkeringsplats. Älska dela hårdgjord yta med bilar. Här skulle tre teknikövningar äga rum:

  1. Plocka flaskan. Här ska man först ställa ner flaskan i farten, och sedan hämta upp den. Inte så lätt som det låter.
  2. Hands up. Här lyfter man händerna från styret i en antingen segergest eller för att ta av sig typ västen. Med lite tillit till cykeln och underlaget kan det funka riktigt bra, om man slappnar av och koncentrerar sig.
  3. Slutligen skulle vi cykla mellan två uppställda vattenflaskor i små tajta, väl avvägda svängar. Blicken framåt och hög växel i. Tillfredsställelsen när man lyckas är oändlig.

Detta är tre av många finfina teknikövningar som man kan träna på även hemma! Men det är ju såklart roligare att bese sina klubbkamrater försöka sig på konsterna.

Efter dessa tre övningar trampade vi iväg mot Kjula där intervaller skulle äga rum i ett motlut. På vägen dit började det svirra: en EIK-klunga kom forsande! Fick de väl göra! Vi fyrade av 20 intervaller uppdelat på 2 min, 1 min och 30 s.

Mitt i kom de igen, klungan! Fick de väl! Stackarna som bara fick köra en endaste gång, kände jag!

Alla flåsade i erforderliga mängder efteråt. Men alla log och skrattade också! Tror jag det! Ingen vill köra ett sånt upplägg på egen hand, men har man har ett gäng andra galningar flåsandes i nacken så blir det plötsligt meningsfullt.

Jag är alltid så nyfiken på vad folk har för strategier för att ta sig uppför backar i denna nötande form.

Rent pannbensmässigt alltså.

Personligen så är det exhibitionisten i mig som trampar iväg och ser jävligt snabb ut. Sedan tar andra identiteter över.

Fan vad trött jag är i mösspartiet.

Nu är det hög tid att stänga butiken. Imorgon är det vilodag och då kommer en del viktigheter äga rum, och på fredag är det korta spurter som gäller. Och då hoppas jag att massagekunderna bokar in sig så att jag får ett lagom hål mitt på dagen för mina timmar i solen.

Godnatt raringar, så hörs vi.

2 reaktioner på ”Dagens pass med Smestan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s