Teknikens under

Tjena!!

Är lite smått jätteglad över kvällens klubbpass med Smestan. Känner mig som Lotta här på bilden, om än utan samma tjusiga cykelfläta. Men ja, lite hög och rentav full av skratt! Vi gjorde nämligen det enda rimliga, det enda kloka, helt enkelt det smartaste man kan göra i början av säsongen.

Tekniktränade!

Ni vet ju hur det är. Under vintern pågår ett kallt krig, man kikar under lugg på varandras konton för att se vad de tränar, man försöker själv toppa och så kommer första turen tillsammans.

Alla är extra nervösa och pirriga, ingen vill bli avhängd och ingen vill bli sist.

Men som vi gjorde idag, så motade vi allt detta i grind. För vi drog iväg mot en parkering och drog tre olika övningar. Balans, svängar och kurvtagning. Och alla gjorde ju efter sin förmåga och ingen blev efter. Och det finns absolut ingenting som kan få mig att älska min cykel så mycket som att träna just balans och kurvor för det kräver fullt fokus. Och då känner man sig duktig! Och det kräver en nära kontakt med cykeln, det kräver koncentration och det slutar med att man kommer närmare sitt fantastiska fordon.

Och där har vi det geniala! För det är precis så man kan känna efter en vinter där man antingen vevat sig blå på monarken, trampat ute på crossen eller kört helt andra grejer och kanske utan cykel alldeles.

Man känner sig ovan och avig, och då behöver man direkt komma nära och skaka av sig obekvämlighetskänslan, för den är just ett luftslott. Bara man undersöker den tillräckligt noga.

Och har man dessutom en person som agerar tränare och ger tips under tiden, då kryddas allting ytterligare. För det är kul när någon bryr sig på rätt sätt!

Och när vi segade oss uppför hugelstabacken på tyngsta växeln med kanske 30 i kadens, ja. Då var det ett tramptag i taget som utgjorde verkligheten och till slut var vi på krönet. Tre gånger.

Och jag kände en form av ödmjukhet inför teknikträningens nytta och glädje.

Och nu ser jag plötsligt så enormt mycket fram emot den här cykelsäsongen. Jag ser fram emot morgoncykling i fågelkvitter, intervaller på lunchen, lagtempo på kvällen och lampburna nattrundor när julivärmen kräver det eller andan faller på.

Nu ska huset nattas.

Imorgon vankas mera racer, korta hårda snabba intervaller står på schemat. Hej solen, hej matlåda framför datorn!

Nu klipper vi inlägget.

Godnatt!

Hej Lotta!

Hej Lucas!

Hej Johannes! Grymt upplägg idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s