Morgoncykling!

Snabbt hej innan jobbet.

Hej!!

Jag tog upp min gamla passion idag, nämligen morgoncyklingen. När jag bodde mer permanent i Västerås brukade jag ju morgonpendla en del mellan hemmet och jobbet, och då var den stunden ju något som snart blev en vana. Det började med ett par turer då och då i finväder, och slutade med höstpendling där istapparna fick brytas loss från styret en morgon i oktober. Däremellan fanns augustidopp i Mälaren, regnfyllda junimorgnar och isblå septemberhimlar.

När jag sedan bodde lite mer permanent här i Eskilstuna, en novmebermånad, så tog jag mig vanan att köra en morgonrunda för att möta soluppgången.

Nu, när jag bor här ännu mer permanent, så är det den rundan jag kör. Så man får väl egentligen säga att det är den jag återupptagit, minus soluppgången då.

Hursom, det var skitkul i morse! Jag drog iväg mot Lilla Nyby-Hällberga, vevade genom rondellen vid Stenkvista och knixade mig över de böljande motluten fram till avfarten till Hållsta. Det går rätt fort att komma ut på landsvägen från Fröslunda, men när man väl kommer till Hållsta-avfarten får man njuta av landet ännu mera. Då är det slingrande backar och alléer och traktorer och skolbarn som väntar på skolbussen.

Det blev en extra vända i Älundabacken och sedan intervaller in mot stan förbi Hyndevad.

Och det konstiga var att sittställningen kändes helt ok, rentav naturlig, benen var glada och pigga och sammantaget är detta rena mirakelkuren för min kropp.

Så det ska bli mer sånt här. Ibland blir det skräpmil, ibland trycker jag på i intervallerna och ibland blir det kanske nåt extra backryck.

Men faktum kvarstår att morgoncykling är den bästa cyklingen.

Nu ska jag till jobbet. Med mig har jag tonåringens MTB som ska till verkstaden i ett växelvajerärende.

Glad måndag på er!

Nu ska iallafall jag ha en jävligt bra dag.

2 reaktioner på ”Morgoncykling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s