kort om böleriets makt och nåt om fredagsfys.

Yo bloggläsare!

Känner för att vräka ut mig lite här innan fredagsfyset ska träda in och sedan ditomyset och härjet i villan.

Jag ska ju börja jobba igen, så då bör man rimligen klippa sig. Ner i stolen med det avslöjande lampskenet som alltid får en att se trött ut, och så ut igen som en rosenknopp med nystajlad skalle. Halv elva skulle detta ske, och sedan skulle det vara en soft dag som på sin höjd innehöll ett samtal till sjukgymnasten. Men se det blev en skitmorgon!

Trots februarisolens bleka frestelse och hönornas kacklande var psyket ur balans. Och när psyket är ur balans, då är magen ur balans, och så skrynklas pannan och skrynklorna borrar sig in i psyket och den onda cirkeln är omöjlig att stoppa. Trots solen och vinden i ryggen var det en mörk dag!

Så när jag satt hos frissan, så började jag störtböla. Helt stilla rann tårarna i salongen. Jag hade ett så stort behov av att bli omhändertagen, att när jag faktiskt blev det, i precis rätt ögonblick och av precis rätt person, så släppte allt. Jag vet inte om hon såg tårarna, men om hon gjorde det så hoppas jag att hon förstod hur viktig det där omhändertagandet var just då.

Sedan plattade hon håret på mig. Det blev asfräscht!

Nu ska plattfrillan ner till fredagsfyset och köra cirkelträning på gymmet. Eller som de säger i boxningsklubben, stationsjympa. Ibland roar det mig hur vissa gym verkar vilja döpa sina pass till coola namn för att vinna anhängare. Cross cage, den du. Och ha en massa fräcka redskap. Men men, jag blir svettig och alla ler tillsammans och på något vis så är det värt det. Och skivstång är faktiskt rätt kul.

Så är det!

Imorgon hägrar ett lite längre löppass runt ån med ett par intervaller och sprint på slutet. Det har blivit dags för mig att dra igång lite medveten träning nu, efter 38 år. Så jag ska dra ner på härjandet med äventyr hit och dit nu under vår och försommar, och istället knega på i vardagen. Det känns rätt bra faktiskt! Så får vi se var ett sådant upplägg tar mig någonstans.

Det har man aldrig någon som helst aning om.

Ju mer man planerar, ju större risk att allting går åt helvete.

Men jag tillåter mig själv drömma nu, och det där helvetet får väl komma då, om det vill.

So long, so long, so long…

2 reaktioner på ”kort om böleriets makt och nåt om fredagsfys.

  1. Alltså jag kan inte ha anspråk på att vara uppdaterad, det har jag inte gjort mig förtjänt av alls, men jag blir våldsamt upprörd över att inte känna till att och var du ska börja arbeta ( snubblar på tangenterna så det tar en sabla tid att komma fram) där du därtill behöver ha en frisyr?! Måste vara sämsta medmänniska nånsin, men fortfarande krävande.. Jag har också gråtit stilla hos frisör btw.

    Gillad av 1 person

    • Ah men Ewa då!! Älskar att du läser så noggrant att du tog till dig den lilla meningen… Vi ses snarare än du anar! Och frisörer och andra som uppvisar en omhändertagande attityd med integritet och professionalitet, de förtjänar att man börjar böla… kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s