Kafka och jag

Helvete vad inspirerande det är med folk som svettas.

Idag tänkte jag på en av mina senaste inspirationskällor: 17-åriga Kafka i Kafka på stranden. Kafka flyr hemifrån och träffar såklart på diverse äventyrliga karaktärer, men något han prioriterar på sin flykt är styrketräning. Hur ostrukturerad hans dag än är, hur många underliga herrar som kan tala med katter eller androgyna bibliotekarier som än kommer i hans väg, så ser han alltid till att hinna med sitt styrkepass. Och Murakami beskriver det så rent och enkelt i boken.

Han kör en serie övningar och alltid tills han blir genomsvettig och han äter alltid något nyttigt och enkelt efteråt. Och hans träning ger resultat. Det märker Kafka, som därför håller i sin goda styrketräningsvana. Man riktigt ser honom framför sig, med rödflammigt hälsosamt träningsfejs och en skål udon-nudlar i händerna.

Så honom tänkte jag på idag på boxningsklubben. Sedan när jag kom hem hade Karin roddat svarta linser och klyftpotatis i ugn. Med rödlök. I kylen stod rester av min överdådiga algsallad och såg asiatisk ut med sin sesamdressing. Och så matade jag mig själv och sedan hönorna och sedan fipplade jag lite med morgondagens plan och här ligger jag nu.

Nybloggad. Och magen skrek inte lika mycket i magövningarna idag.

Och på bilden här ovan har en stackars toalettstol blivit utkastad i kylan ❤

Bredvid den, på bron till ett ödehus, drack jag och Jocke vårt termoste och ditokaffe i söndags under turen.

Så var det.

God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s