Högtidsförkylningen

Såhär fint var det i vintras under någon av mina morgonturer längs Hällbergavägen ❤ 

Lucia-hej på er!

Min högtidsvana trogen så har jag återigen drabbats av förkylning. Yes, förra året var jag fullständigt däckad i nån vecka vid jul och nyår.

På julafton låg jag nergeggad i sängen hos Karin och glodde serier. Usch vad ynklig jag var! Jag kollade på Midnattssol, den där svensk-franska produktionen som i varje avsnitt levererade ett helvetiskt mord. Var det inte kostymnissar på helikoptervingar så var det aktivister i fjällforsar. Man slapp kärlekshistorier, sånär som på nåt fylleragg, för att istället få frossa i mäktiga fjällmiljöer. Och slutet var inte ett dugg lyckligt!

Jo, lite. Den lilla bäbisen som trots att mamma hängts upp och ner över en flod i ett antal timmar, föddes. Dock med en pappa som kvävts till döds i gruvan, men ändå.

Det var min julafton!

Usch, jag gjorde ju en till sak. Det var att rasta cykeln, om jag inte minns helt fel. Vill minnas att jag lyckades dra med mig Magnus ut på jultramp… fy på sig att träna när man är sjuk! Men det kanske går att undfly skulden genom att påpeka att det inte var träning utan bara lite högtidsrull…

Och så blev det nyårsafton. Jag var bjuden till brorsan i Tullinge och gav mig sjutton på att vara fräsch till det nya året. Japp, jag drog ut med Magnus och Jocke på ett nyårspass runt Svalboviken, typ, även denna dag. Marken hade precis tinat och passet tog ut sin rätt. Jag bonkade någonstans i skogen när Jocke drack kaffe ur sin söta lilla minitermos och Magnus käkade powerbar. Och jag åkte till brorsan i nyårsklänning men kände mig inte alls hundra.

Så dagen efter kunde jag inte gå på nyårsdansen i Västerås, utan blev hemma i sängen.

Så kan det gå!

Så nu ska vi se vad denna Luciadag har att bjuda på. Hittills har jag tagit sovmorgon, stannat hemma från skolan samt tittat på luciamorgon. Och druckit kaffe och gullat med katterna. Och gått ut med glasförpackningarna! En bastant promenad på runt kilometern!

Ikväll blir det åtminstone luciakonsert i Kloster kyrka här i Eskilstuna. Om Karins son har kommit på att han vill testa boxning så kommer jag att följa honom dit, och sedan ta en långsam långpromenad i mörkret fram till att konserten drar igång.

Körer. Det blir mysigt.

Och i källaren står Ridleyn och stampar!

Kanske blir det en vända på söndag. För nu är det ju vitt på marken och då vankas vinterväglag.

Nu ska jag åter begrava min täppta näsa i Kafka på stranden. Sammantaget tänker jag bli frisk till imorgon då Katja och Ivar ämnar förära staden och mig med sina söta små nyllen.

Kram och krya på er alla som är sjuka!

Och bliv vid er läst, ni som är friska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s