Andra advent

God morgon!

Jag sitter och laddar för en löprunda på Björnön här i Västerås. Han-på-torpet ville maxa den backiga 5:an därute så då hänger jag på som moraliskt stöd. Jag tänkte värma upp genom att småjogga ut dit. Vad gör man inte. Dessutom ville jag passa på, eftersom han har bestämt sig för att göra sig av med sitt torp – och därmed inte kommer vara lika rolig att omnämna i inlägg.

(Faktum är att han tidigare i somras frågade mig om jag ville dela torpet med honom. Jag sa dock nej, eftersom torpet visserligen har världens mysigaste uteplats men överlag är för skuggigt.)

Hursom.

Det var i fredags som han frågade om jag skulle med till Björnön. Vi hade varit på julbord och satt på det efterföljande glöggfikat och pratade långpass; helt naturligt ja rentav normalt!, efter ett julbord. Och efter ett glöggfika med snickers så sockerstinna och lussebullar så saffransdoftande och apelsinsmetigt degiga, att vilken cyklist som helst hade brustit ut i spontandans.

För en gångs skulle kände jag mig just normal. Historiskt har jag alltid varit pigg och fräsch efter julborden, eftersom det växtbaserade utbudet har varit minimalt. Jag brukar lida med dem som tuggar i sig alldeles för mycket av det köttiga för att sedan sitta där med putande magar och tycka synd om sig själva. Men nu är det nya tider! Nu går det att bli däst även efter ett julbord från växtriket!

Då blir man sugen på långpass.

Så det blir det nu, för klockan är slagen och löparskorna står och stampar och julbordet ligger som ett varmt och gosigt minne i magen.

Glad andra advent på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s