Eskilstuna boxningsklubb!

Kommunens förmodligen mest plåtade vy får bli bra som arkivbild eftersom jag inte kan ta bilder med min kamera eftersom jag inte har någon

Idag gjorde jag något jag velat göra länge: hittade ett sätt att fly undan gymmet. (Det kan ha berott på att jag hade en sjuhelvetes jävla kanonföreläsning idag på skolan – allt om solcellernas styrmedel och ekonomi.) Hursomhelst så har jag ofta fruktat den dag jag tvingas bli gymråtta, men har haft på känn att boxning måste kunna fylla samma funktion. Så det var dags att ta den överkroppsförsummande cyklingen på allvar och börja inse att det roliga inte slutar vid ländryggen.

Sagt och gjort.

Jag drog på mig löparkläder, joggade ner till Munktellarenan och bytte om. Jag såg mig omkring och drog in dofterna, hörde rösterna och såg alla välbekanta boxningsattribut: säckarna i taket, handskarna på väggen, den brokiga skara som skulle få sig en omgång ihop med mig. Och så drog vi igenom ett svettigt pass med en hel del styrka och koordination samt det välbehövliga matandet med handskarna. Yeah!!

Behöver jag nämna att jag knappt kunde lyfta armarna över huvudet i slutet?

Och nu kommer hyllningen till det förstklassiga bemötande jag fick som ny. Som gör att jag vill komma tillbaka, och som får mig att förstå hur viktigt det är att välkomna nya till en klubb, eller en annan sammanslutning där man vill vara många och träna tillsammans.

Först kontaktade jag bägge admin på deras fb-sida. De svarade direkt och jag var välkommen till motionsgruppen redan samma kväll. Självklart hade de handskar att låna ut, och alla annan utrustning för cirkelträningen fanns ju i lokalen.

När jag kom dit började vi med uppvärmning. Pedagogiskt att köra igång med ett enkelt moment innan man ropar upp nya. Indianhopp, höga knän och höftvridaren, jajamen. Igenkänning!

Sedan frågade en av de två tränarna efter nya, och när han såg min hand så parade han ihop sig med mig och visade mig samtliga cirkelövningar, pedagogiskt och enkelt.

Övningarna i boxning är överlag väldigt enkla. De bygger på balans, koordination och teknik. Vilket är det jag gillar! Man kör i egen takt och parar ihop sig med olika personer som verkar vara lika långa och gärna har en skön attityd till hur hårt man ska slå. Jag följde med i instruktionerna och lät övningarna visa mig sitt syfte utan att ifrågasätta. Tränarna gick runt och gav lite småtips, som är bra att ha för att momenten ska ge rätt effekt.

Jag gillar när man får saker förklarade för sig just sakligt. Och så börjar man göra som tränaren säger, och sedan fattar man oftast syftet. Och så kan man få några tips som gör att man förstå själva kärnan.

Det finns tonvis med olika moment att träna på: den ena går runt på golvet och den andra ska följa, den ena bestämmer vad den andra ska sikta på och den andra slår, den ena måttar slag och den andra duckar, osv. Massor av små härliga småsaker som man alltid kan öva på om man har tråkigt en minut.

Det finns alltid en uppsjö av saker att öva på!

Och det finns det ju på cykel också.

Finslipningen för att kunna köra lagom nära och rakt bakom framförvarande. Att få kraften rätt i en backe. Att sitta stilla med den försummade överkroppen uppför. Att njuta nedför.

Alla underbara små moment! Så blir man sakta säkrare, stadigare, snabbare och mer ett med sin cykel.

Efter passet kom tränaren fram igen och sa uppmuntrande ord, och så välkomnade han mig till nästa pass.

Vilket jag självklart ska gå på!

Det är helt avgörande att skapa den känslan i en förening. Jag vill alltid måna om ett sådant bemötande.

Det ger möjligheten att få förvalta och finslipa en befintligt kvalitet eller passion i ett nytt sammanhang.

Man är både erfaren och ny, samtidigt.

Och jag känner mig så välkommen – till dansen, cyklingen och överkroppsbyggandet.

Tre klubbar, för tillfället.

Tack, Eskilstuna.

Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s