Bäbisen 

Klockan 13.46 idag den 14 oktober fick jag reda på att min fantastiska vän och följeslagare genom cykellivet, min vackra Katja, hade fött klart sin och Jonas bäbis. Jag stod utanför ett slott i Wittenberg, en tysk liten pittoresk stad vid floden Elbe, och hade hittat wi-fi. Forest skulle snart komma ut ur slottet. Inuti slottet, eller kyrkan kanske det var, låg Martin Luther begravd. Han hade tydligen uträttat en del viktigheter med utgångspunkt från Wittenberg. Sa Forest.

Jag hann inte kolla på liket innan jag fick bilden på bäbisen i telefonen. Ett litet litet knyte, så fulländat, så skrynkligt och så hjälplöst. 

Så Katja, så Jonas, så mycket kärlek som låg insvept i det där vita stycket av förlossningstyg. 

Jag grät. Som jag bölade! Det lilla, lilla knytet! Katja och Jonas, föräldrar! Knytet, en gåva till världen och ett underverk! 

Som jag bölade. Där mitt på ljusa dagen stod jag, bredvid slottet eller kyrkan, i mitt röda lotto-kit med hjälmen perfekt inpassad på cykelkepsen, lutad mot Ridleyns överrör. 

Jag skakade. 

För även om det inte var det första lilla människoknyte att födas till världen, och inte det sista, så var det ett underverk. 

Jag skakade. 

Ja. 

Det gjorde jag.

❤ 

Sedan körde vi en asfin sträcka längs Elbe, i kortkort! Fint va? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s