Inställningen till omställningen.

Eskilstunas mest plåtade vy? Undrar om vinkeln på taken är gynnsamm för solel? Stavade jag fel nu?

Sitter med ryggen mot Fors kyrka i Eskilstuna och försöker mota bort känslan av ineffektivitet. Jag har precis röstat i kyrkovalet, lunchat med en kompis och köpt en finfin matta till mitt rum. Gul. Plus att jag har klippt mig och lagat mitt favorithalsband. 

Dessutom har jag mottagit diverse rapporter om solcellsåtervinning, nått intetsägande mejlsvar och unnat mig en sovmorgon. 

Ändå känns det som att jag slöar. Hjärnan är så grötig. Ögonlocken så tunga. Ineffektiviteten.

Varför? 

Hur kan tyngden på ögonlocken variera från morgonens revanschlusta i hugelstabacken till denna grötiga betong? 

Jag vet inte. Eller så vet jag precis. Det är omställningen och de mönster som min hjärna förknippar saker och ting med. 

Förut jobbade jag och gjorde någon form av nytta varje dag. Samtidigt tjänade jag pengar till uppehållet. Nu går jag kurs och lär mig saker för att kunna göra nytta med mer glädje. I framtiden. 

Alltså en investering. 

Fan vad jag ska skruva solceller när jag är klar.

Fram till dess gäller nya mönster. Ett av dem är att knappt alls vistas i något som liknar en stad. Jag rör mig mellan Karin-stationen-Solparken-stationen-Karin. Ibland affären för att köpa havremjölk och knäckebröd. Däremellan hänger jag runt harpsund, mellösa, hållsta och Tummelsta på asfalten och gruset. Och så skriver jag ledare, skickar solcellsrelaterade mejl och chattar med vänner. Och fikar med dem såklart. Förhoppningvis får jag också fler och fler massagekunder. 

Hjärnan grötar till det här inlägget. Jag vill komma fram till att stadslivet inte är mitt vardagsrum längre. Det är vägarna. Asfalten. Och om gruset ut till Hällberga är köket, där jag fixar käk ihop med vänner eller själv, så är sträckan mellan Ökna och avfarten till Tummelsta sovrummet. Där ligger vi och nöter asfalt tysta för att samla kraft till backarna. Och om allt det här kan ledas rätt så blir till slut hugelstabacken min garderob. Här hittar jag alltid något nytt som sitter bra. Jag väljer och vrakar bland galgar och lådor: träna svängar åt fel håll, öka kadensen, fokusera kraften till pedalerna. Slappna av i ryggen. Maxa hastigheten nedför. Eller uppför, fast det var faktiskt mest i början innan jag tog QOM:et. Hålla koll på exakt när den är som högst nedför (54,6 km/h hittills, i tisdags).

Alltid någon ny kombination att träna på. 

Och idag tog jag revansch på tisdagens skitrunda. Idag behövdes inga QOM som tröst, benen gjorde tillräckligt bra ifrån sig på de 25 repetitionerna och ju fler jag körde, desto starkare och smartare körde jag och desto mer ville jag köra. Desto skönare körning blev det. Faktum var att jag nog aldrig tidigare har njutit så av att backnöta Hugelsta som idag. 

Hade jag inte haft en sushi-lunch att se fram emot hade jag kört dubbelt upp. 

Och där nånstans uppfylls ett syfte: känslan av att rakryggat kunna sträcka på sig och känna sig stark. Känslan att man klarar något. Nu och framgent. 

Sedan plockade jag sju sekunder på ett viktigt segment. Fem kvar till QOM. Nej sex.

Nu blir det snart pizza med Karl Johan och lite fredagstjut i renoveringskaoset. Älskade kaos! 

Älskade fina människor som delar sin vardag med mig. 

Sen blir det däck- och sadelbyte och lite prepp och fix inför morgondagens grus ❤ 

Glömde förresten tacka Alex för racerdäcket. Det möjliggjorde vår fina söndagscykling. 

Tack Alex! 

Och tack alla långtradare vars drag hjälper mig att kapa sekunder på segmenten. Igår fick jag dessutom äran att åka till Irsta på massage-uppdrag till gode Jerker i cykelklubben. Efteråt bjöd han på gudomlig risotto med Karl Johan som han och Camilla hade plockat. Han messade just och sa att kroppen kändes bättre. Mjukare. Sådant glädjer en massör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s