Tåget, var på min sida då

Vilken jävla kass morgon. Sitter på tåget och försöker känna mig miljövänlig medan folk trängs bland säten och utrymmen. Det är smockfullt och jag är på världens sämsta humör eftersom min lugna morgondröm om att sitta och läsa bok flyger sin kos.

Jag vill sitta bakom min tidning och vara anonym och vakna i fred. Jag hade helt förträngt att så många skulle vilja åka det här tåget det här hållet den här tiden. Vem vill till Flen liksom? Utan cykel?

Och ute skiner solen. 

Cykelpendligens överlägset största fördel är att den ger mig tid för uppvaknande på morgonen. Jag får spendera två timmar själv och när jag kommer fram är jag stark och rosig och morgontröttheten har trampats bort. Jag är social och positiv. 

Det brukar kallas att bli sitt lite bättre jag.

Jag börjar förstå konceptet ”sitta själv i ett fordon och styra över sin morgontid”. Fast i mitt fall är det på ett fordon. Och jag slipper svära åt andra bilister.

Jag läser samtidigt en artikel om att vi här i Sverige fortfarande tar bilen för korta resor trots att vi vet att det vore bättre för miljön att låta bli. Det är praktiska saker och vardagliga resmönster som sätter spår i hjärnan som inte låter sig påverkas hur som helst.

Det miljövänliga måste bli mer praktiskt. 

Cykling är praktiskt. 

Mer cykling. 

Nu är jag snart framme i Katrineholm. Så fort jag kommer fram till Solparken, efter en 25 minuters jävligt miljövänlig promenad, kommer det kännas bättre. 

Kram på er och var ert bästa jag idag.


Lucas fotade.

2 reaktioner på ”Tåget, var på min sida då

 1. Har följt din blogg i smyg ett tag, sugit åt mig all cykelinspo och spanat in i de delar av ditt liv som du låter dina läsare se här. Tack! både för en inspirerande inställning till cykling och träning, och för att du delar med dig av både rosenskimrande backintervaller och morgonsurhet på tåget. (Jag älskar mina hörlurar på morgontåget, de stänger ute allt pladder runt omkring och låter mig vara i min bubbla tills jag kommer in på jobbet.) 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hej Zildara och vad kul att du kommit ut som läsare! Att läsandet dessutom verkar ge dig någonting är ju verkligen jätteroligt.
   Ha ha ja du dessa tågmorgnar.. hörlurar är en bra uppfinning. Och som sagt då cykelpendling!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s