En QOM-lös dag är ingen riktig cykeldag 

Fan, jag har blivit strava-biten. Jag är nere i segment-träsket. Som alla tjatat under alla dessa cykel-år, och som jag har stått emot.

Folk har länkat rundor, tankat ner siffror och snackat topplistor och jagat segment. Jag har gett fan i allt det där. Lackat ur på folk som tryckt på i backar för att ta nåt jävla rekord på nån.

Varför har jag stått emot?

Svar: för att folk har tjatat.

Men så tog jag mig i kragen och har inte ångrat det en sekund. Jag borde ha gjort det för många år sen, ihop med allt det andra.

Saker som bara ska fixas. 

För har jag lärt mig en sak, så är det att de där sakerna som ska fixas, problemen som ska lösas, drygheterna i livet – de ska ordnas, fortast möjligt. Hanteras, så att de kan läggas till handlingarna och sluta stjäla livskraft.

Inte minst med tanke på vännerna som lyssnar, kommer med råd och peppar. Även de vill ha belöning i form av resultat. Så att man kan garva tillsammans sen igen.

Älta, det ska man göra med de bra sakerna. Med vännerna eller för sig själv. Minnet, hjärn- och hjärnkapaciteten ska ägnas åt att älta det man vill ha, minnen som värmer, stärker och lyfter. 

Som i fredags. Strava må vara ett kommersiellt jippo, men som jag njöt av mitt hugelsta-QOM. Det var som att jag hade fått en present! Jag stod utanför porten och riktigt fnissade av tillfredsställelse, helt för mig själv. 

En bra sak att älta är just det här med backtekniken, hur det känns när det går rätt till. Hur kraften suger sig ner i pedalerna. 

Det är fan mäktigt. Sen är det ännu roligare med QOM:et i slutet av rundan, som belöning. Och spionaget på alla andra såklart.

Fan vad ytlig man är. 

De som vet nåt säger att först är det mycket med segmenten, sen blir det mer intressant att kolla rundor. I ljuset av dessa erfarna cyklister blir jag omogen och naiv som jagar segment, men jag bjuder på det. Jag växer väl upp en dag jag också, och börjar då intressera mig för rundorna. 

Annars har det varit en bra dag; jag har skjutsat runt Karins barn i cykelkärran, med fartpartier längs eskilstunaån ner mot skjulsta. De ville gunga så jag la mig på ett pingisbord och stirrade upp i himlen och knäppte ett kort. Senare blev det lite finfin sidvindskörning med Lucas till sanda-avfarten, innan jag släppte iväg honom österut och vände hem till Karins falafel. Och min kanadensiska tahinidressing. Och ännu ett QOM. Och när jag stod och hängde tvätt bland syrsorna så kändes allt så bra, och senare på kvällen gav jag massage till Karins man. Det var en delbetalning för två kedjor och en bunt sportdryck som han hade klickat hem åt mig.

Imorgon blir det första morgonkörningen i Eskilstuna på länge. Tänkte damma av min gamla höstrunda stenkvista-hållsta-Skogstorp. 

Jag får väl länka till den sen.

Ha det så backigt, så ses vi bland segmenten. 

2 reaktioner på ”En QOM-lös dag är ingen riktig cykeldag 

  1. Strava är väl inte mer kommersiellt än att de ibland (fast man måste inte) också ber om att ta betalt för allt arbete de har lagt på all utveckling av tjänsten? 🙂

    Grattis till QOM:s btw! Kom hit och sno några också!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s