Öppet tacx-brev till Tony 

Ursäkta Gbg-humorn 

Hej Tony!

Tänkte bara säga tack för lånet av väskan.

Den har varit min följeslagare under två veckors tid nu och burit viktiga saker på färden. Mestadels har cykelkläderna fått resa här. Färden har gått från Västerås till Upplands Väsby, Södermalm, Farsta, Gotland, Öland och slutligen Oskarshamn och snart är vi hemma i Västerås igen.

Hemma och hemma.

Med en väska på cykeln är man på nåt sätt alltid hemma. Det viktigaste är alltid med. Frihet!

Här kommer ett axplock av smultronställen vi inte hade kommit till utan varandra.

🦋 stäketbron, strax innan avfarten till Rotebro. Regn! Väskan höll nästan tätt, men eftersom det var första gången jag upptäckte att den matchar Ridleyns ränder så förlåter jag den. Och regnets fläckar gick lätt att tvätta bort. Bra inledning!

🦋 Skanstull. Nyss käkat lunch på Chutney och sugen på att tråckla mig ner till Farsta för att hoppa på pendeln till Nynäshamn. Foto: Elisabeth-kusinen

🦋 Åminne, nordöstra Gotland. Paus för påfyllning av socker, koffein och batterikapacitet. Google Maps guidade genom tonvis med grus!! Olämpligt nog har jag crossdäcket på väskan och inte på cykeln. För övrigt satt ju däcket rätt tajt mot ländryggen på grund av konstruktionen på resårbandet, men det märktes bara så länge man tänkte på det.

🦋 strandpromenaden, Visby. Glassigt värre. Taget strax innan jag doppade huvet i morgonhavet och trampade på fram till Leva kungslador där Ingela och jag tuggade i oss brunch. Den var ovanligt köttig, men helt ok; jag kompenserade med extra påtår kaffe. Solen gassade och strax därpå kom även Anna och Jan förbi med sina små kottar.

🦋 nåt random bad på norra Gotland, tror det är strax väster om Fleringe där jag hälsade på bekanta. Eller kanske precis innan jag hoppade på kvällsfärjan till Oskarshamn! Ja så var det nog. Där sov jag på hotell och cykeln följde givetvis med in på rummet. Dock inte in till frukostmatsalen.

🦋 Gotlandsfärjan! Älska åka båt med cykel, rulla förbi bilarna.

🦋 bussen från Oskarshamn. Cykeln inpackad i paket i bakgrunden.

Hur väskan har fungerat? I stort bra! Inte helt regntät, ett plus för att den är smidig och inte vaggar så mycket från sida till sida som man skulle kunna tro. Möjligen tynger den lite väl på sadelstolpens fäste, kan ge slitage där i längden. Men snygga färger; känner sig stilig!

Så ut och toura med sig Tony!

Och tack för att du möjliggjorde så bra äventyr. Jag lägger två cykelkakor i väskan så har du lite matsäck. Förvara dem i frysen fram till avfärd.

Här kommer avslutningsbilden, från morgondoppet precis innan färjan till Oskarshamn från Byxelkrok på Öland. Jag trampade fram över stenvallen, trippade försiktigt ner till yttersta klippkanten och blev ett med vågorna, fällde en nostalgitår och vevade till färjan. 🦋

En reaktion på ”Öppet tacx-brev till Tony 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s