Cyklist på stan: Mange testar Spicy Hot

En dag fick jag ett meddelande från kära cykel-Mange i klubben. (Ja, han som en gång gav mig värdefulla tips om flytande kolhydrater, varpå jag började med sportdryck). För Mange hade visst tagit med sig några nära och kära till Spicy Hot i Västerås, när de lanserade sin nya veganska meny.

Åtta olika rätter hade sällskapet därmed testat, och de hade även fastnat på bild i Västerås tidning. Bevis alltså!

Så jag bad honom om ett utlåtande. Helt enkelt för att jag var väldigt nyfiken och för att Spicy i Eskilstuna där jag brukar luncha, också har menyn. Faktum är att den kommer finnas i hela landet på samtliga Spicy hot-ställen. Det är fördelen med kedjor.

Och fördelen med Spicy hot är även mängden mat. Vi långdistansare får ibland onda ögat i lunchrummmet för att vi vräker i oss medan de andra sparar hälften till imorgon. Men vi gillar helt enkelt att maten räcker.

Så vad tyckte då Mange?

Jo:

”Det som slog mig var att det är många fler smaker som kommer fram när man plockar bort en annars kryddad köttbit till förmån för Oumph eller tofu. Skillnaden i smak mellan oumph och tofu är i det närmaste obefintlig. I alla fall för mig som oskuld i Vegovärlden.”

Nu är du skuld, Mange!

(En på jobbet frågade mig förut: Anna, kan du förstå varför de har döpt produkten till något som är så svårt att uttala? Då sa jag, för att de vill att folk ska minnas. Det tror jag fortfarande)

Mange låter också hälsa att

”En plump i protokollet kan ju vara att man hade äggnudlar på menyn 👎. Misstänker att de tänker rätta till det senare.”

(Ja, hoppas verkligen det. Det är bara förvirrande med djurprodukter i en av rätterna när resten är veganska. Däremot cred för att de skiljer av tillagningsköken med glasväggar, visar att de tar det hela på allvar)

Så vad fick maten för betyg?

”På en skala från 1-10, där Mc Donalds är 1 och hemlagad potatisgratäng 10, så får menyn i helhet en 8:a. Vällagad och smakrik samt en stor variation på rätterna.”

Och skulle han rekommendera det som cyklistkäk?

”Ja!”

Och självklart får man ta med sig cykeln in, dum fråga tyckte Mange.

Jahaja! Så har O’Learys fått en värdig konkurrent då, om man inte vill dricka öl och glo på teve förstås.

Vi tackar Mange för recensionen!

Och här kommer länken till Spicy Hots meny, skrolla så hittar ni.

Vill du recensera vegankäk i Västerås eller Eskilstuna? Hör av dig! Extra kul om du har nån snaskig fördom om vegansk mat som du kan passa på att krossa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s