Rytternevägens gruskorn, del #1: Majholmen 

Som ni vet så cykelpendlar jag då och då mellan boet i Västerås och jobbet i Eskilstuna.

Jag kör ut via värmeverket, svänger in mot Tidö förbi Mälarenergis bränslehögar och kör sedan genom åkrar och ängar och hagar genom Rytterne för att landa i korset vid 56:an. Ofta stannar jag där och tycker synd om bilisterna som far förbi. Sen tar jag oftast vänster, har jag 5 minuter extra kör jag rakt över och trampar över Sanda fram till Kvicksundsbron. Jag kör genom rara lilla Tumbo med skylten Eskilstuna 13, tar lite backar vid Hällbyanstalten och vinkar åt Team Smestans Miche på Tumbo möbler. Efter lite härj i rondellerna vid Tuna park landar jag på stadshusets bakgård.

Det är 45 km asfalt.

Trodde jag fram tills idag.

Då bestämde jag mig nämligen för att upptäcka vägen till Majholmen, baserat på de två skyltarna som verkar leda just hit:

Den här skylten sitter mellan Kvicksund och Rytternekorset
…och sen här sitter strax innan/efter själva Rytterne

 

I måndags morse när jag startade lite sent (förlåt chefen) så mötte jag en hund med kvinna i närheten av den nedre skylten. Jag frågade om Majholmsskyltarna ledde till samma ställe, och det gjorde de, så idag på vägen hem så svängde jag helt enkelt av på avfarten strax norr om Kvicksund.

Gruset omfamnade mig. Det krävde tillräckligt med koncentration för att skaka bort skjut mig-projektets våta filt, och det var tillräckligt fint för att anses cykelbart (ner till en viss däckbredd).

Vägen böljade sig fram, syret var oändligt, gruset härjade stillsamt under däcken och små stenar stänkte hemtamt iväg under mig.

Såhär skulle det kännas jämt.

Dagen hade fått sin välbehövliga gruskant.

För övrigt ska man svänga vänster när man kommer till den här skylten:

Annars kommer man nämligen inte ut på vägen som också har en skylt till Majholmen, och då har man ju inte kört skylt-till-skylt.

Och då blir det inte lika fyndigt att skriva ett inlägg om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s