Liten kvällsrecap

Ikväll tog jag en solorunda för att blidka magens avgrundsvrål. Rundan tog mig via Gäddeholm ut till Frösåkers golfklubb. 

I närheten av Gäddeholmsbackens krön finns en gul skylt med ett ortsnamn som jag redan har glömt men som man kan cykla till. Om inte vägen mot Frösåker redan var underskön, så blir den det med denna grusiga bullerbysträckning. Det är lätt hänt att man blir på gott humör när man svänger av här. Först är vägen normalt grusig, sen blir den lite gräsigt bucklig och sen kommer grus kantat av hagar. Och sen vid Kusta kommer man på stora vägen mot kärrbo och Frösåker. 

Jag fick vittring på nattcykling ikväll. Det var så ljummet! Fördelarna med nattcykling är att det oftast är lugnare, mindre trafik och fler älgar ute. Nackdelen är såklart att dygnsrytmen kan bli lite störd, men det har den klarat förr. 

Ikväll mötte jag några hästar i en hage som såg ut att trivas: 


Vid Karelen svängde jag som brukligt in till han-på-torpet för att inspektera odlingarna och ta lite paparazzibilder. Sallat som frodades, förvuxen dill samt prunkande sockerärtor noterades i protokollet. Trolig anledning till denna lyckade start på odlingssäsongen för han-på-torpet torde vara att tre (3) träd var fällda vilket gav erforderliga solglimtar till fotosyntesen i sallaten. 

Hursom. Jag trampade sedermera hem i kvällssolen, avnjöt en liten supé och ska snart däcka. 

Imorgon blir det grus. Erik ska visa mig några nya stigar. Det ska bli varmt imorgon också, bra för cykelbrännan. 

Nåja. Nu är det natt och ingen fest i mitt hus, så jag ska passa på att sova. Spana in sallaten, lite avis blir man: 


(Alla grymma som kört Vättern idag hälsas förresten välkomna till andra sidan!! Har sett många rapporter om PB som förverkligats idag.) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s