Åtta skäliga skäl att bli varm i själen just nu 

Av olika skäl finns det anledning att göra en klassisk punktlista med glädjesaker idag. Sorry måndagen närmar sig och vi byråkrater börjar redan tänka i att göra-listor. Så här kommer en listig, cyklig övergång till den betalda delen av tillvaron (som för övrigt ska inledas med morgonpendling, se där redan en glädjesak att tänka på!)

Sommarens första cykeldopp. Men JA!! Det blev grusgropen i Vad som fick den äran i år. Och vilket dopp!! Vattnet var turkost (som man säger), botten underbart djupt ner och mina och Eriks fötter var gladast i världen. Sen torkade vi på varsin klippa under ett samtal om viktigheter och mumsandes cykelkaka. 10/10 för den obligatoriska sanden som SKA in överallt så att man måste dutta mellan varje tå innan påskoning. Mer fotvård nu!!

Nya stigar. Erik, som mestadels kör MTB, hade tagit ut en varierad runda som innehöll både grus, rötter, stig, äng (!) och sand. Och så nån snutt asfalt då och då. Och vi passerade förutom gropen i Vad även två andra glittrande oaser. Yeah!!

Tillökning. Katja och Jonas bäbis som snart (ganska) kommer och förgyller tillvaron med sitt bubblande bäbisjoller. Och annat bäbisaktigt. Och jag får två stolta, fantastiska, nyblivna föräldrar i min märhet. När goda människor förökar sig blir världen lite bättre. Oavsett var jag är i världen i oktober så ska jag sitta på nålar i väntan på utkomsten ❤ och de har redan skvallrat om vad det blir för sort! Japp, det blir en cyklist.

The talented Mr Ridley. Bästa investeringen efter lotto-ställen. Den var följden av en värdekedja (ah men sorry jobb imorgon) som började med (1) lån av Victorias cross på Dalsland följt av (2) grusrus som blev (3) annonskoll som till slut ledde till (4) det rimliga beslutet att Anna får köpa en DYR maskin. Med kompaktstyre. Och köra hem den genom Stockholmsnatten på midsommardagen för nästan precis ett år sen. Love it!!

Alla hästar. Hästar måste vara jordens ståtligaste varelser. Att de sedan behagar föla just som våren är som grönast är bara för rart. Det är lätt att bli ödmjuk inför dessa frustande mular, framåtvända öron och kloka, mörka blick.

Insikten om vikten av tajta fickor. Säga vad man vill om diverse åtsittande korvskinn till cykeltröjor, men de har en finess: fickorna. Insexnycklar, husnycklar och annat skrammel hålls på plats och studsar inte upp och ner. Rätt logiskt, men minnesvärt.

Säljsajter som Cykelkläder för tjejer. Här har jag bland annat hittat min rapha-jacka, den tajta Ale-tröjan och nyss sålt av ett par decca-värmare. In och glo där!

Den interkommunala cykelgemenskapen. Som den vilsna (eller ständigt välkomna?) själ jag är så bor jag ju på två ställen. Och med cykeln i näven har jag alltid en gemenskap. Bara att kontakta den lokala klubben för rundor. Så överljuvligt värdefullt för oss pendlare som mest bor på vägarna och ibland inte vet varken ut eller in. Med cykeln hör vi alltid hemma!

Alla historiska cykeldopp och alla kommande. Frösåkers brygga om helgen, det historiska vätterndoppet, Lögarängen på väg hem från jobbet, Gotlands norra udde i juli… listan kan göras lång.

Det finns många skäl att glädjas i cyklistsjälen just nu.

Ut och hitta era.


Om du dessutom har fått äran att ärva ett par bibs från din kick-ass kanadensiska landslagscyklist till barndomsbekant, så kan du passa på att tänka på det också 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s