Plötsligt händer det

Idag till exempel. 

På lunchen.

Det som hände var att två cyklister fick ökad självständighet: de lärde sig byta slang, kränga av och på däcket, pumpa samt sätta på och av fram- och bakhjul. Samt smörja kedjan. 

Jag hade lockat och pockat på den ena ganska länge, säkert ett år, ända sedan jag ledde en introrunda där hon och nån skulle köra Vättern och var oroliga för punka. När jag så fick veta att hon skulle börja på mitt kontor lockade jag och pockade ännu mera, och till slut blev det en spontankurs på stadshusets bakgård. 

Det tog en knapp timme att gå igenom och visa och prova alla moment. Under tiden hade vi bra snack kring standardrengöring efter rundan, kedjeskötsel och diverse terminologi och andra grundgrejer. 

Senare justerade jag styret på Ridleyn en gång för alla. Vi rullade hem i sidvinden och jag inkasserade ännu mera rabarber (tack Kjell!) och blev av med lite mynta. Och så finbesök av grabbarna grus som skulle ha massage igen.

Vad jag ville säga med det här inlägget? 

Tja, att jag blir glad av att få dela med mig av den typ av kunskap som ökar självständigheten hos andra. De sa att de kände sig tryggare nu, det är skitbra! 

Vi får se vad nästa lektion blir. Det vara bara det. Nu ska jag somna till minnena av gårdagens förtrollade gruskörning. 

Ha det bäst. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s