Eskilstuna hjärta grus


Tja ba alla underbara vevtrampare.

Ikväll blev det grus med Henrik och Jocke: Hugelsta-Hällberga-Tummelsta-Hållsta. Det var precis så jävla underbart och fantastiskt som bilderna visar! Vi täckte in de flesta underlag: mjuka skogsvägar, böljande grus, svepande kurvor, sugande lera, knattrande åsar med stenar förklädda till grus. 

Det var vindstilla, syresatt, blomstrande, doftande – det var den grönskande sörmländska cykelkvällen i sitt esse. Det var stigfinnarkvällens Eskilstuna där vi med våra gemensamma minnen av vägval fick ihop rundan och där vi gav till igenkännandets  ”ja-ha!!” vid åsynen av en kurva man tagit förr. Eller cyklat is på förr. Eller snö.

Nu kantades vägarna istället av lupiner. Och jag råkade pricka vattenpölarna istället för att hoppa över dem som Henrik tyckte att jag skulle göra eftersom han låg efter mig. 

Jag känner mest för att ropa ut till hela världen hur underbart det var. 

Att stå i kvällssolen och garvande spänna åt mitt styre! Varv efter varv!

Att forsa nedför stigarna i Vilsta! Bara den inre kompassen som riktning bland de tusen löparspåren som korsade varandra. 

Jocke knattrade på med MTB:n och använde dess fördelar där jag och Henrik på våra smaldäckade crossar blev försiktigare. Men det gick bra i leran ändå. Och vice versa. Vi körde förbi Jonathans vedhög där växeln gått av, och allt var så somrigt. 

Vinden fanns inte! Det som fanns var ben som spann och grus som sprätte, ja så var det! 

Jag är så gruvligt ljuvligt lyckligt lottad över kvällar som ikväll: man skriver ”grus 2h” på nån Facebook-sida och så dyker det upp två glada eskilstunabor med vardagsäventyrshjärtat på rätta stället och man drar! Iväg! Och allt finns på en radie av några mil från stan. 

Ja. 

Och sen hade Karin ställt fram kikärtsbiffar som jag värmde och allt var bäst trots att kvällen var för sent för middag. *Förlåt magen* Sen garvade vi åt nåt och det blev ännu senare och nu somnar jag snart på min lilla madrass i ett hörn av äldsta sonens gamla rum. 

Så – godnatt. Jocke och Henrik hälsar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s