Post-Dalsland 

Sitter i fönstersmygen med morgonkaffet och tänker på veckan. Veckan som gått, veckan som går, veckan efter Dalsland. Varje dag är en dag efter Dalsland. Varje dag är också en dag närmare nästa Dalsland.

Im månaden som gått handlade om uppladdningen, så får det här inägget handla om återhämtningen.

Så här kommer en summering.

En dag efter: rivstartade med cykel T/R Eskilstuna för att vara speaker på världsmiljödagen. Förbannade detta beslut när klockan ringde, tog ett viktigt jobbsamtal på cyklande fot men dagen slutade i soldränkt kvällscykling och många leenden från deltagarna. Ett bra beslut trots allt, och benen var ju superstarka.

Två dagar efter: tänkte cykla långpass men sov ut istället, degade och avslutade med kvällslöpning med grabbarna grus, dvs mina två mest frekventa massagekunder, i anundshög. De hade även med sig sin sidekick.

Tre dagar efter: Ingen fysisk aktivitet. Grabbarna grus på massage.

Fyra dagar efter: hade tänkt cykla till jobbet, var för trött och vände tillbaka till sängen efter 2 km. Tog tåget, missade tåget hem, drog en ful ramsa och mekade trissor på Ridleyn. Besåg squashblommorna i rabatten. Kvällslöpning i rocklunda med grabbarna grus. Vurpade, bölade, fick en kram och avslutade med en bra känsla.

Fem dagar efter: cyklade scotten till verkstan, träffade en EIK: are på cykloteket och tog tåget till jobbet. Grät lite över nånting världsligt. Jobbade med skjut mig-projektet och samåkte med Magnus till funkisfesten. Drack rödtjut, diskuterade äventyrscykling och kom ut som fd hästtjej. Pratade grus med Nisse. Avslutade med mycket viktiga samtal om föreningsengagemang med rätt personer. Pratade elbilar på cykellopp med rätt personer. Svarade på en viktig fråga. Fick skjuts ner till stan. Sov i elva timmar.

Så idag sitter jag här utsövd och ska snart återförenas med min kedjepiska så att ridleyns kassett kan få bli ren. Så att den är redo att bli skitig igen.

Idag blir en spännande dag! Idag ska jag och delar av Karinfamiljen åka till den stora Solfesten! Den äger rum på energikullen i Katrineholm där Johan Ehrenberg och hans ETC-gäng har en massa solceller och annat bra: kretsloppstoalett, soldriven grill, växthus med tomater ❤ och såklart ikväll musik med Stefan Sundström! ETC säljer ju solceller och har också sina tidningar och bokförlag för att bidra till energiomställning och en rättvis värld. Man får provköra elbil idag också (jag ska fråga om miljöpåverkan av batterierna). De hade förut också en hipstercykel med bamburam! Jag gillar deras okomplicerade budskap: ju fler vi är som kräver förnybar energi och ju mer ful-el vi kan tränga ut genom att installera solceller, ju fortare kommer omställningen att gå. Och då kan Donald Trump sitta där med sitt stelnade, fossila leende och titta på när världen springer om honom.

Sorry, börjar bli politisk. Det beror på att jag fått ett uppdrag som ledarskribent på ETC Västerås! Alltså vår nya lokaltidning som jag gråter av glädje över att den äntligen finns. Så håll utkik nästa fredag på sociala medier eller i papperstidningen om ni vill läsa sånt.

För övrigt är det två superljuvliga grannbarn som åker sparkcykel på vår risiga bakgård just nu. Såna där cyklar utan trampor som man sittande sparkar sig fram med. De vill givtetvis köra i vattenpölarna och mamman tycker givetvis inte att det är en bra idé.

Hon skulle bara veta vad som väntar när de börjar med cx.

Ha nu en härlig lördag i sidvinden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s