Glåmigt

Tjena!

Sitter på bussen till jobbet och känner mig glåmig. Hatar det tillståndet, men det var värre för nån timme sen. Närmare bestämt 07.11 då jag insåg att jag missat bussen med en minut.

Som van pendlare insåg jag att det var noll mening att bli sur, men lät ändå några könsord hoppa ut ur munnen. Passade på att gå till affären och stödhandla havremjölk, tröstade mig med ett knippe avokado och hejade på personalen. De log och det var fridfullt som det bara är vid öppnandet. Precis när jag skulle gå in i butiken var det även en kostymnisse med paraply som höll upp dörren och gjorde en elegant gest för att visa mig företräde. Just då just där blev jag väldigt glad.

Så gick den där timmen, och jag hann med ett viktigt cykelsamtal och var faktiskt inte alls irriterad. Det andra alternativet hade varit att bänka sig på Waynes vid stationen och snyftblogga över en latte. Det här kändes ändå mer produktivt (präktigt ja, rätt beslut ändå ja).

Vår grusrunda igår! Den gick mot Sura, Lillhärad, förbi de ensliga stugorna och in i leran, bommen vi kröp under, regnet som tilltog så snart jag tagit av skoskydden, syret i luften! De sköna samtalsämnena om skogcykling, förlängda cykelhelger några timmar bort, vattendropparna!

Regnet. Älskade regnet. Känslan av att kunna ta sig fram i lera, uppför skogsstigar, nerför grusiga backar och rulla ut på asfalten som en vanlig cyklist.

Crossens själ. Och skäl.

När man äntligen får köra i somrigt duggregn utan att oroa sig för att kläderna ska bli skitiga för att det helt enkelt är en del av upplägget.

Men det roligaste är att börja hitta i skogarna, känna igen avtagsvägarna.

Två dagar kvar till Dalsland!

Och inga foton tog jag igår heller. Det behövs inte alltid, det kommer ju fler turer. Och man kan använda andra bilder, till exempel den på den ena lilla katt som bor hos Karin.

Hon heter Solveig.

Ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s