En glad funkis 

Helvete vad jag nyser! Jag som hade tänkt skriva en kärleksförklaring till vårt motionslopp Västeråscykeln. Det skulle ha blivit ett peppigt morgoninlägg såhär timmen precis före loppet.

Det får bli som det blir. Huvudbudskapet är: det är roligt att engagera sig i klubben när man känner gemenskap och miljöhänsyn. 

Jag ska vara ledare i år, som förra året. Förra året var så kul! Jag hade en lugn grupp och kämpade järnet för att alla skulle hänga med, och det gjorde de. En man hade det tufft, och eftersom jag vägrade låta honom släppa så kom han runt. Han kramade om mig rejält efteråt och det kändes in i märgen att han var stolt över sig själv. 

Åren innan var jag funkis i starten. Vår miljöpolicy var nyligen antagen och jag hade fixat samarbete med fairtrade city som delade ut bananer till folk i såna där härliga banandräkter. Vafab hade vi också lockat till oss så vi äntligen hade vettig källsortering. Kaffet var nästan rättvist (tanken fanns där, sen var det någon som hade svårt med märkningarna på paketen. Det kan jag förstå! Jag tycker eg att miljömärkningar är småborgerlig skit, som att man ska få välja om man vill gynna bra eller dålig produktion! Allt borde vara miljömärkt utan att ha märkningen). Hursom, om vi kan förenkla för våra deltagare så ska vi göra det. Och vi hade både ko- och havremjölk och folk var glada och stolta! Jag krafsade ihop ett pressutskick med Johans hjälp och VLT skrev om loppet. Så kul! 

Det bästa med det är såklart att våra medlemmar tyckte miljön var viktig nog att tänka på även framöver. Så nu är det faktiskt mycket ekologiskt och rättvist på våra evenemang där det är möjligt. (Vi har även bytt till grön el i klubblokalen trots att kassören i klubben jobbar för westinghouse, he he). 

Det var även kul att stå i starten och ta emot folk vid målet. Gänget runt loppet var trevligt och man var glad! Vi fick jättegoda sallader från Global Living och det gjorde inte så mycket att nån funkis råkade käka upp min,  han tyckte vegansk mat var skitgod. 

Nästa steg är elbilar på lopp. Vi har samarbete med olika firmor och jag ska ta ett snack med dem idag. Elbilar är renare för cyklisterna när de ska ligga och flåsa i täten. Det borde gå! 

Min inställning till arrangemang är att de ska ordnas så att deltagarna själva slipper tänka på miljön. De ska källsortera och sörpla rättvist kaffe av bara farten. Då har vi lyckats. 

Nu måste jag kitta upp mig och tagga till här. Starten går 0900. Glad dag på er, och om ni inte kör loppet så kanske ni kommer ner och hejar och äter en banan! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s