Vilodag 

Jag började skriva ett inlägg om den lilla minidebatten som pågår just nu om varför en sportbutik i Västerås har en mekkväll för tjejer. Men jag orkar inte. Jag tycker helt enkelt att man ska gå dit om man tycker det verkar kul. Kvinnor är en minoritet i cykelsporten och det kan behövas en plattform fri från fördomar om vad män och kvinnor förväntas kunna. 

Överlag är min inställning att en cyklist bör behärska de viktigaste mek-momenten så att man klarar sig själv. Det handlar om både säkerhet och självsäkerhet. Personligen gillar jag att förstå varför mina cyklar beter sig som de gör, och tycker om att fatta hur de funkar. Jag är en hopplös tänkare med tusen järn i hjärnan och då är lite hederligt drift och underhåll av maskinen avkopplande. Jag frågar dem som verkar kunna nåt, men vill inte få cykeln okulärbesiktigad varje runda om det inte handlar om uppenbara säkerhetsrisker. 

Jag är för övrigt en jävel på att byta slang. 

Det blev visst ett inlägg ändå. 

Tur det, för idag är vilodag med andra privata åtaganden än cykling och då är det ju kul att kunna rapportera om nånting annat än hur jag satte potatis eller planterade ut tomater i rabatterna. 

Det är inte handen på bilden som har skrivit det här inlägget. Ringen sitter på min kompis Mickes finger och hans fru har en likadan. 

3 reaktioner på ”Vilodag 

  1. Från början var jag också emot uppdelningar av denna sorten. Men om inte ens en liten upplysning om att det bjuds på en tjejspecifik aktivitet klarar sig utan herrar som ska tycka till om varför en sån aktivitet behövs så förstår man att ju, såna aktiviteter behövs 😥

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s