Den där integriteten 

Dags att summera en grymt bra rehab-vecka. Just nu mår jag illa av trötthet och hunger efter dagens distans till Ahlsta. Men det är såklart också en positiv känsla. Jag har skrapat ihop knappt 40 mil, två intervallpass, en morgonpendling och två distanspass. Och jag har aktivt valt bort det som inte är cykling, de dagar jag har planerat in pass. Ja, förutom viktiga kvällar med samtal om livets kärna. Och kvällar med garv hos vänner.

Att följa en planering såhär slaviskt är för mig unikt.

Jag är van att behöva fatta mängder av små beslut varje dag: vilken buss ska jag ta till jobbet, vilken ska jag ta från jobbet, är det tillräckligt bra vind för att morgonpendla, har jag isf deon på jobbet, vilka prylar ska jag hämta hos Karin, vilka nätter ska jag sova hos Karin, vilka dagar ska jag köra pass, vilka dagar ska jag –

Etc.

Nu har jag haft en plan som jag faktiskt har hållit. Och jag har märkt en massa småtrix som jag behöver tillämpa för att bli starkare. Och jag har försökt tillämpa dem, och jag har tagit emot tips från vänliga medcyklister.

Lagom många tips, som givits med en känsla av att de tror på mig och vill bidra till att jag blir starkare.

Jag omges av så många kloka och välvilliga.

Därför vill jag också vara en klok ledare. Idag var jag både klok och oklok. Jag skällde nämligen ut en i klungan som jag tyckte betedde sig fullständigt egoistiskt. Jag mådde ju inte bra av det, men bakishjärnan blev reptilhjärnan och så flög det svordomar ur munnen. Jag borde sagt nåt avväpnande, men det gick inte.

Det är vid dessa tillfällen jag vill ha det där som kallas integritet.

Men jag kan lova att reptilhjärnan bara slår till mot personer jag känner väldigt väl. Och när det är befogat. Och sen var det ju överspelat, och vi kunde snacka rutter och annat viktigt och oviktigt igen.

Nu lagas maten i ugnen och på spisen. Jag är dödstrött och glad på ett soft vis och det är blå himmel och brännan kommer snart. Och i sommar ska jag bada i havet och få solblekt hår och det är mindre än två veckor kvar till Dalsland.

Närmare bestämt tolv dagar.

Nu däckar jag, ta hand om er.

En reaktion på ”Den där integriteten 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s