Distanshelg 

Jag sitter i min soffa i Västerås och är trött i ögonen. Jag är distansmosig på ett sätt som bara de första långa rundorna med vårsol kan åstadkomma. Mosigheten gör mig fåordig och fragmenterad så detta blir ett kort inlägg om två långa turer. 

Igår väckte jag post-förkylningsbenen med lite rull i skogarna runt Kjula. Jag letade snö och is så att dubbdäcken skulle få en sista genomkörare, vilket de bitvis fick. Jag försökte vara djärv och köra nerför en skogsbacke med rullsten, men fegade ur. Hittade ett gammalt dass med gulnat hjärta på dörren, tog min PP bredvid det och lyssnade på sidensvansarnas kvirrande i en tall.

Idag körde jag och Jonathan runt Näshultasjön via Svalboviken. Jonathan jagade mil och jag jagade lårmuskler. Det var en dröm jag haft ett tag, att köra runt denna sjö. Eftersom turen var så vacker och sjön så blågrått vårisbelagd, så fanns det inget fotomotiv som kunde göra den rättvisa. Så fotot från turen blir: brunt fjolårsgräs mot knallblå himmel och Jonathans illrosa skoskydd. 

Det var sådär odrägligt vårligt ute, och efter turen bytte jag däck på Ridleyn. Jag tvättade av den ordentligt, för snart blir det skidresa och deadlines på jobbet och de går före och då ska åtminstone Ridleyn vara fin och välskött. 

Så är det.

Kanhända bombarderas jag av inspiration imorgon, då blir det ett längre inlägg. Kanske om den där rapha-tröjan som jag vann på Basemile för att jag var den dam som hade fullföljt flest isvägar och skogsstigar. Den tröjan som jag gav bort för att den inte passade, och som jag senare hittade på en säljsajt där personen i fråga skulle ha 650 spänn för den. 

Ja, den kanske jag skriver om imorgon. 

2 reaktioner på ”Distanshelg 

    • Bra reflektion. Detta är inte representativt för Jonathan. Han kör vanligtvis väldigt säkerhetsmedvetet oavsett storlek på klungan (idag 2), t ex håller till höger på kurviga grusvägar, saktar ner nerför inför en kurva och ger alltid tecken och förklarar hur han tänker.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s