Dagens uppryckning: Dalsland 2017

Jag sitter i fönstersmygen och ser ner på harspåren på den snötäckta innergården. Detta är min tredje sjukdag hemma från jobbet, men det känns som tredje veckan. Kanske för att det har hänt något som kan få en omvälvande konsekvens, och kanske för att jag har läst ut en bok som utspelar sig i Australien där jag var för ett år sen och hälsade på en barndomsvän.

Som alltid när jag är sjuk hemma så sover jag länge, traskar runt i lägenheten, kollar mejlen för ofta, dricker för mycket kaffe och glor på dammråttor. Jag drömmer mardrömmar om hur mina lårmuskler förtvinar, jag spänner dem för att se om de finns kvar, jag skriver listor på allt jag ska göra när jag blir frisk. Jag googlar på gym och försöker koppla av.

Det går som vanligt sådär.

Det är då Jonathan hör av sig från Eskilstuna. Han påminner mig om att vi ska cykla till Dalsland i början av juni. Yes, jag har bjudit in mig själv till hans randonné som helt enkelt går ut på att cykla till Vänersborg via kringelkrokiga småvägar över Askersund-Lidköping, sova på vandrarhem och njuta av livet. I Vänersborg kränger vi av oss packningen, lägger den i följebilen och påbörjar äventyrets etapp 2: Dalsland Runt. Det är ett tredagarslopp där man kör från Vänersborg till ett vandrarhem i djupaste Dalsland, kör en runda på lördagen, och kör tillbaka till Vänersborg på söndagen. Höjdmeter, skog och grus utlovas.

Om benen bär och vindarna är gynnsamma, kör vi alltså även hem från Vänersborg och landar lagom till nationaldagen. Sen orkar vi kanske jobba dagen efter.

Vi är mitt i planeringen av rutter och tänkte undvika asfalt så gott det går. Budgetboende och äventyrsnjutning med 7-17 mil cykling per dag är målet.

Och vi vill såklart gärna ha sällskap! Så skriv om du vill med, så blir vi fler som tar hand om varandra och vinden längs vägen.

Äventyrsåret 2017 har bara börjat.

image

 

 

2 reaktioner på ”Dagens uppryckning: Dalsland 2017

  1. Tufft att cykla till Vänersborg, dessutom på mestadels grusvägar + packning!,kanske motvind och regn fullt möjligt, men benen kommer inte att vara i tiptop till DR, det behövs om du tänker välja dom långa sträckorna på lördag och söndag, speciellt den långa sträckan på lördag tycker jag man inte ska missa, däri ligger en stor del av DR`s själ, med en del av sträckningen i Norge + båtturen, däremot att cykla hem är jag positiv till, kan man ta som ett längre sköljpass.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s