Fredagsfys

I morse var det slaskigt att köra cross. Varför jag kör skärmfritt är en gåta.

(Nej, det är det inte. Mina skärmar är oestetiska och passar bäst i mörker.)

Jag slaskar ut från huset, smyger förbi en tant med väska, tränar backe uppför en liten kulle, ut på cykelvägen, genom rondellen, ut i vägrenen, tittar drömskt mot den där vägen högerut som jag nån gång ska testa, och svänger in mot Ryningsberg. Där, på en ås, ligger herrgårdsbyggnader och pittoreska små röda hus, och såklart mysiga grusvägar som idag är slasktäckta.

Jag klickar ur och beser morgonen. Himlen är gråvit som slasket på marken. Min vita jacka smutsprickig som hjulspåren. Och mina tankar stilla som luften.

Det är en annorlunda morgon.

Jag kör en bit och kommer till en skylt där det står privat. Tar en PP i skogen, knäpper kortet på vintervägen, och vänder.

Vägen ner från Ryningsberg och över till Skogstorp går genom en allé. Sen kommer man snart förbi en brant stig över till ett par fotbollsplaner där man med fördel kan träna snökörning. Jag fegar ur och tar en flackare väg till planerna, men tar den brantare vägen tillbaka.

Sen spurtar jag på asfaltsvägen förbi Konsum och försöker se hård ut när jag passerar folk vid busshållplatser. Jag kör upp på trottoaren och passerar ett företag som tillverkar utrustning för att stjäla mjölk från kor, om jag inte, som idag, blir stående vid järnvägsövergången. Jag överväger en trevlig väg utmed järnvägen som troligtvis leder till en övergång längre bort. Men äh, det får bli nästa gång.

Så kommer jag tillbaka, torkar av cykeln och duschar för länge.

Så var det med den rundan.

hus-slaskmorgon

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s