Meditation vs. Meditationsmänniskor 

”Är det yoga du inte gillar, eller är det yogamänniskor du inte gillar?”

Det sa en snubbe till mig en gång när jag frågade varför alla på festen där vi hängde hade åkt till Indien och vad som var grejen med yoga. Han påstod att mina svarta haremsbrallor var yoga-aktiga, och jag beskyllde honom för att inte se det minsta yoga-aktig ut, han som både varit på meditationsläger i Ödeshög, var utbildad massör och hade bott i Indien.

Han hade ju blåjeans och vit t-shirt. Och humor.

Sen började jag fundera på det där med yogamänniskor, och meditationsmänniskor, och på vad allt betydde. Och mindes hur en av mina massagekunder på Basemile, en urstark stockholmare, frågade mig om jag brukade yoga, och jag svarade ”nej, jag dansar”.

Och att vissa saker som vi i vardagen inte kallar yoga, kan ha samma effekt. Till exempel dans.

Och att vissa saker som vi i vardagen inte kallar meditation, kan ha samma effekt. Till exempel propagandacykling.

Men sen finns det såklart poänger med att utföra så kallad riktig meditation också. Dvs. att sitta ner och vara tyst. Själv. Eller ihop med andra. Och blunda. Då kan fem minuter, eller tio, vara det som får flygande tankar att ramla ner och lugna ett virrigt sinne. Tankar som bombarderar dig med en ökande intensitet tills de märker att de inte får fäste för att du har bestämt dig för att de ska studsa tillbaka.

Sånt gjorde vi med fotbollslaget innan match då det begav sig, men vi visste inte att det hette meditation. Det visste förmodligen vår tränare Björn, men han sa inget. Han ville väl inte framstå som meditationsmänniska.

Jag avslutar det här inlägget med en bild på Tony som skuttar över ett hinder under novembercrossen i Vilsta. Det mest eleganta cx-hopp Eskilstuna någonsin kan ha skådat. (Fotografen ombeds härmed ge sig till känna!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s